Μουσική

Τα 60 του χρόνια γιορτάζει ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας “Ορφεύς”

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 20.00

Ο Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς» συμπλήρωσε 60 χρόνια συνεχούς παρουσίας και χορωδιακής δραστηριότητας (1957-2017) και γιορτάζει με συναυλία στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20.00, με ελεύθερη είσοδο.

Θα προβληθεί ντοκιμαντέρ του Φώτη Κουτρουμπή με την ιστορία του «Ορφέως» και θα τραγουδήσουν οι χορωδίες Allegri Καλαμάτας, Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία» και Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «Ορφεύς».

ΟΡΧΗΣΤΡΑ

ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΠΡΩΤΟ: Νίκος Μπογέας , Θανάσης Μπουφέας, Νίκος Πράσινος, Σταύρος Ρούσης, Νατάσα Χατζηαγγέλου
ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΔΕΥΤΕΡΟ: Καρμοίρη Κέλλυ, Γιώργος Κουφαλάκος, Σόφη Τσόγκα
ΜΑΝΤΟΛΙΝΟ ΤΡΙΤΟ: Μιχάλης Κουντούρης, Ηλίας Τζωρτζάτος, Οδυσσέας Φωτόπουλος
ΚΙΘΑΡΑ: Γιώργος Γεωργακόπουλος , Κωνσταντίνα Μαλαπάνη, Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, Άκης Σιψάς
ΑΚΚΟΡΝΤΕΟΝ: Γιάννης Ζέρβας
ΜΠΑΣΣΟ: Πέτρος Κατσούλης
ΠΙΑΝΟ: Λουκάς Γεώργας.

Το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΟΡΦΕΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ

Στις 15 Δεκεμβρίου 1956 με πρωτοβουλία του Φώτη Γ. Σπίνου και με τη βοήθεια των μαέστρων των εκκλησιαστικών χορωδιών Αναλήψεως Δημήτριου Βαγγαλάτη και Παμμ. Ταξιαρχών Γεωργίου Κούμανη αποφασίστηκε η ίδρυση ανδρικής τετράφωνης χορωδίας με 35 μέλη ερασιτέχνες από τις δύο χορωδίες .
20 Δεκεμβρίου ορίζεται τριμελής Διοικούσα Επιτροπή με Πρόεδρο το Φώτη Σπίνο 17 Ιανουαρίου 1957 εγκρίνεται το καταστατικό του Μουσικού Ομίλου «ΟΡΦΕΥΣ» Καλαμάτας και η ανδρική χορωδία του αρχίζει το δημιουργικό της έργο 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 1957 – ΛΑΪΚΗ ΣΧΟΛΗ : η χορωδία εμφανίζεται στο κοινό της Καλαμάτας στην πρώτη της συναυλία με 12 χορωδιακά έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών και με διευθυντή το νεαρό τότε και ταλαντούχο μαέστρο Νίκο Κουτσομανιώτη . Το 1959 παίρνει το Β’ Βραβείο στον Πανελλήνιο διαγωνισμό χορωδιών στο Παναθηναϊκό Στάδιο στην Αθήνα . Μετά το 1976 δραστηριοποιείται ως μικτή χορωδία . Όλα τα μέλη του είναι ερασιτέχνες , αγαπούν αυτό που κάνουν , χωρίς να πληρώνονται . Έχει δώσει συναυλίες :
• περισσότερες από 150 συναυλίες στην Καλαμάτα (Λαϊκή Σχολή , Ηλέκτρα , Αμφιθέατρο Κάστρου , Πνευματικό Κέντρο , Ι.Ν. Υπαπαντής , Ι.Ν. Παμεγ. Ταξιαρχών , …….)
• σε όλες σχεδόν τις κωμοπόλεις της Μεσσηνίας
• στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδος , σε μερικές περισσότερες από μία : Σπάρτη , Τρίπολη , Πάτρα , Ζάκυνθο , Αργοστόλι , Ληξούρι , Λευκάδα , Κέρκυρα , Πρέβεζα , Ναύπακτο , Θεσσαλονίκη , Αθήνα , Πόρο , Ρόδο ,……
• συναυλίες στο εξωτερικό : Βουλγαρία , Ρουμανία , Αυστρία , Ιταλία Έχει πάρει μέρος σε πάρα πολλά Festivals στη χώρα μας και στο εξωτερικό και έχει οργανώσει στην Καλαμάτα 4 χορωδιακά Festivals με τη συμμετοχή ελληνικών χορωδιών και 1 Διεθνές . Έχει ηχογραφήσει μουσικά προγράμματα σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και του εξωτερικού . Έχει ηχογραφήσει 5 δίσκους
1. Καντάδες Που Δεν Ξεχνιούνται
2. 12 Παλιές Λαϊκές Επιτυχίες
3. Δημοτικά Τραγούδια
4. Ωραιότατα Λαϊκά Μοτίβα
5. Τραγούδια του Κρασιού
(τετράφωνη ανδρική χορωδία) (κυκλοφορούν και σε CD) . Από το 1982 πραγματοποιεί κάθε χρόνο Θρησκευτική Συναυλία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών . Από το 1994 , σε συνεργασία με το Σύλλογο ” Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας ” , η εκδήλωση γίνεται με τη συμμετοχή και άλλων χορωδιών σαν Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής . Τον Οκτώβριο του 2009 βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο στο 5ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου «Μίκης Θεοδωράκης» . Τη χορωδία διδάσκει και διευθύνει ο Ιβάν Μάτζαρης .

To Top