Υγεία

6 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Ανησυχία για Κορινθία και Αργολίδα

Έξι νέα κρούσματα ανακοίνωσε στη Μεσσηνία ο ΕΟΔΥ, που αφορούν το τελευταίο 24ωρο. Την ίδια ώρα λίγο καλύτερη φαίνεται πως είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με 21 ασθενείς να νοσηλεύονται στην Κλινική Covid, και 3 να παραμένουν διασωληνωμένοι. Το θετικό είναι ότι υπήρξαν και 3 εξιτήρια, σε ασθενείς που ανάρρωσαν ενώ έγινε μόλις μία εισαγωγή ασθενούς με κορονοϊό.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ: 149 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ-ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 47 ΚΑΙ 28 ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Ωστόσο, δραματική φαίνεται πως είναι η επιδημιολογική κατάσταση στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, με τα κρούσματα όχι μόνο να μην υποχωρούν αλλά να αυξάνονται ραγδαία. Με εξαίρεση τη Λακωνία (μόλις 1 κρούσμα σήμερα), νομός που εξακολουθεί να καταγράφει ελάχιστα κρούσματα. Στον αντίποδα, τα ημερήσια κρούσματα εκτινάχτηκαν στην Αχαΐα, όπου ανακοινώθηκαν 149 νέα, και στην Κορινθία με 47 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, καταγράφονται 28 νέα κρούσματα στην Αργολίδα, και στην Αρκαδία 15, ενώ στην Ηλεία 14.

350 RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΔΥ-ΟΛΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Συνεχίζουν τα καθημερινά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού στο νομό μας τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Συγκεκριμένα, έγιναν 230 τεστ στο Μέγαρο Χορού καθώς και 135 στο χώρο των Επειγόντων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, όπου την προηγούμενη εβδομάδα εντοπίστηκαν δύο κρούσματα, σε νοσηλεύτρια και διοικητική υπάλληλο. Συνολικά σήμερα έγιναν 350 τεστ και δεν ανιχνεύτηκε σε κανένα ο ιός, γεγονός ενθαρρυντικό μετά την ψυχρολουσία από τα αποτελέσματα των λυμάτων την περασμένη Παρασκευή. Τα νέα δείγματα λυμάτων  προς ανάλυση έχουν ήδη αποσταλεί από τη ΔΕΥΑΚ προς έλεγχο στα εργαστήρια και τα αποτελέσματα αναμένονται αύριο Τετάρτη, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή όχι το ιικό φορτίο,  καθώς και που ακριβώς αυτό προσδιορίζεται.

ΠΟΣΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η κατάσταση στα υπόλοιπα Νοσοκομεία στην περιφέρεια έχει ως εξής: Μέχρι και σήμερα Τρίτη 9 Μαρτίου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 148 άτομα (τα 9 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Άργους 15, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 22, Παναρκαδικό Τρίπολης 23, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 47 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 5.

Μαίρη Περδικέα

6 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία-Ανησυχία για Κορινθία και Αργολίδα
To Top