ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

5o Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς: Έναρξη την Παρασκευή 5 Απριλίου

5-7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ELITE

Την Παρασκευή 5 Απριλίου ανοίγει τις πύλες του για 5η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς στην Καλαμάτα. Φέτος το Φεστιβάλ θα είναι ακόμα καλύτερο, αφού είναι εμπλουτισμένο και με σεμινάρια. Έμφαση δίνεται τόσο στην προστασία της ελιάς και στους τρόπους για την καλύτερη αντιμετώπιση των ασθενειών της, όσο και στα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορεί να έχει στη διάθεσή του ένας παραγωγός προκειμένου να ενισχύσει το προϊόν του, αλλά και πως οι παραγωγοί μπορούν να πετύχουν επιχειρηματική δικτύωση και επιχειρηματικές συναντήσεις σε χώρες του εξωτερικού.

Βεβαίως, στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ περιλαμβάνεται η έκθεση των προϊόντων επιχειρήσεων που σχετίζονται με την ελαιοκομία και την ελαιοπαραγωγή-τυποποίηση, αλλά και ο Διαγωνισμός Ποιότητας εξαιρετικά παρθένου Ελαιόλαδου KALAMATA OLIVE OIL AWARDS που φέτος τέθηκε με προγραμματική σύμβαση στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Για το Φεστιβάλ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου όπου έδωσαν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταίρισμού Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Αντωνία Μπούζα, εκ μέρους του Επιμελητηρίου παρευρέθηκαν ο επιχειρηματίας Μενέλαος Κουτέλας, και ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Παύλος Γκαίκης, και ο Γιώργος Βασιλόπουλος, υπεύθυνος της εταιρείας διοργάνωσης “ΑΝΕΛΙΞΗ”.

Το πρόγραμμα των Σεμιναρίων

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/4 ώρα 16:30 – 20:30

«Οδηγός για την προετοιμασία του ελαιώνα, τις συλλογής των καρπών και τις ποιοτικής ελαιοποίησης, σύμφωνα με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις».
Απευθύνεται σε: ελαιοκαλλιεργητές, ελαιοτριβείς.
Εισηγητής: Βασίλης Φραντζολάς Food Policy M.Sc. – City University London, Olive Oil Taster – Quality Advisor
Κόστος συμμετοχής: 50€

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/4 Ώρα 12:30 – 14:00 
«Ευκαιρίες Δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου ελαιοπαραγωγής. Επιχειρηματικές συναντήσεις στο εξωτερικό: Anuga, Free from functional food, Food Technologies Murcia). Προώθηση τεχνολογιών στο εξωτερικό (Enterprise Europe Network)
Διαδραστική Άσκηση: Πώς προετοιμάζομαι για μία επιτυχημένη επιχειρηματική συνάντηση με εταιρείες του εξωτερικού.
Απευθύνεται σε: ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εξαγωγείς
Εισηγητής: Κατερίνα Παπαδούλη, Σύμβουλος μεταφοράς τεχνογνωσίας στο «Δίκτυο Πράξη»
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

ΚΥΡΙΑΚΗ 7/4 ώρα 11:00 – 12:00
«Διεθνή πρότυπα και εξαγωγές/διεθνείς αγορές βιολογικών προϊόντων»
Απευθύνεται σε: ελαιοτριβείς, τυποποιητές, εξαγωγείς
Εισηγητής: Δημήτρης Φενέκος, γεωπόνος, επιθεωρητής της ΔΗΩ
Κόστος συμμετοχής: Δωρεάν

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης και στα 3 σεμινάρια.

Διαβάστε και αυτό:

KALAMATA OLIVE OIL AWARDS 2019: Διαγωνισμός ποιότητας εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου

To Top