ΚΟΙΝΩΝΙΑ

57 Μετανάστες με ιστιοπλοϊκό στο Λιμάνι Καλαμάτας

Στο λιμάνι της Καλαμάτας κατέπλευσε λίγο μετά τις 10 το πρωί ένα ιστιοπλοϊκό με 57 μετανάστες, συνοδευόμενο από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.


Κατά την είσοδο στο λιμάνι Καλαμάτας του ιστιοπλοϊκού με τους 57 μετανάστες συνοδεία του Λιμενικού Σκάφους που προπορευόταν

Το ιστιοπλοϊκό εντοπίστηκε γύρω στις 03.30 τα ξημερώματα ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου, κοντά στο νησάκι Βενέτικο. Στη συνέχεια συνοδεία του Λιμενικού σκάφους έφτασαν στις 10 το πρωί στο Λιμάνι Καλαμάτας.

Στο ιστιοπλοϊκό σκάφος επέβαιναν 57 μετανάστες, νεαρής κυρίως ηλικίας, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά... 3 εξ αυτών φέρονται ως οι διακινητές τους και συνελήφθησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες των οποίων οι εθνικότητες δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί, ξεκίνησαν το ταξίδι τους από κάποια παραθαλάσσια περιοχή της Δυτικής Μεσσηνίας, με προορισμό την Ιταλία. Την ώρα που βρίσκονταν ανοιχτά στο νησάκι Βενέτικο, εντοπίστηκαν από σκάφος του Λιμενικού, που ανέκοψε την πορεία τους και ματαίωσε το ταξίδι τους, οδηγώντας τους στο Λιμάνι της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Στο λιμάνι τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και έγινε μια πρώτη καταγραφή τους και μεταφέρθηκαν στο κτήριο της πρώην Νοσηλευτικής , στο συγκρότημα κτηρίων του νέου Δημαρχείου, όπου και θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

57 Μετανάστες με ιστιοπλοϊκό στο Λιμάνι Καλαμάτας
To Top