Αθλητισμός

4ος Δρόμος Αθανάτων: 142 χλμ. Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα

Το διήμερο 26-27 Οκτωβρίου διοργανώνεται για 4η συνεχή χρονιά ο Δρόμος Αθανάτων των 142 χλμ.

Στον αγώνα θα συμμετέχουν 100 αθλητές αγώνων δρόμου. Ο αγώνας αποτελεί μια σύνδεση των 4 αγαλμάτων των Ηρώνων της ελληνικής Ιστορίας από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές: Το άγαλμα του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη, του βασιλιά Λεωνίδα στη Σπάρτη, του τελευταίου βυζαντινού αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο Μυστρά και το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγορίου Δικαίου (Παπαφλέσσας), και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στον Ταϋγετο, και η διαδρομή Τρίπολη- Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και μέσω των χωριών που βρίσκονται στα βόρεια του βουνού.

Ο αγώνας πλέον αποτελεί κριτήριο εισαγωγής για τον Διεθνή Αγώνα “Σπάρταθλον” [Αθήνα-Σπάρτη 245 χλμ].

Οι απονομές θα γίνουν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018, μετά τις 19.00, στην Καλαμάτα, μπροστά στ’ Αγάλματα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι πρόκειται για μια διοργάνωση από τον Διεθνή Σύνδεσμο Αγώνων Υπεραπόστασης «Οι Αθάνατοι», την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους Δήμους Τριπόλεως, Σπάρτης, Καλαμάτας, με τη συμμετοχή του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας & των Σπαρτιατών Δρομέων, υπό την τεχνική καθοδήγηση του Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα.

4ος Δρόμος Αθανάτων: 142 χλμ. Τρίπολη-Σπάρτη-Μυστράς-Καλαμάτα
To Top