Υγεία

469 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σήμερα στη Μεσσηνία

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ 9.481 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

469 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έγιναν σήμερα στη Μεσσηνία, εκ των οποίων οι 292 αφορούσαν την 1η δόση και οι 177 την 2η δόση του εμβολίου. Συνολικά μέχρι σήμερα-από την έναρξη των εμβολιασμών στο νομό μας στις 7 Ιανουαρίου- έχουν γίνει 9.481 εμβολιασμοί πολιτών.

Να σημειωθεί ότι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας από τις 15 μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου έγιναν 702 εμβολιασμοί, που αντιστοιχούν κατά μέσο όρο σε 117 την ημέρα. Επίσης στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας έχουν παγιωθεί οι εμβολιασμοί σε 125 την ημέρα, καθώς το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας σηκώνει ένα μεγάλο βάρος των εμβολιασμών των ηλικιωμένων που έρχονται και από άλλους δήμους.  Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι εμβολιασμοί των άνω των 75 ετών.

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά και στα κατά τόπους Κέντρα Υγείας μόνο όμως για τις ηλικίες 60-64 ετών και το εμβόλιο της AstraZeneca, γεγονός που έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στους ηλικιωμένους κατοίκους των χωριών που είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στην Καλαμάτα για να εμβολιαστούν, αφού το Κέντρο Υγείας της περιοχής τους εξυπηρετεί αποκλειστικά προς το παρόν μόνο τους 60-64 ετών.
Μαίρη Περδικέα

469 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού σήμερα στη Μεσσηνία
To Top