ΚΟΙΝΩΝΙΑ

45χρονη κατηγορείται για 162 περιπτώσεις απάτης στην Καλαμάτα-Πάνω από 45.000 το παράνομο κέρδος της

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

45χρονη εξαπατούσε ιδιοκτήτες οχημάτων με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια τα τελευταία 3 χρόνια. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της απάτης.

Από την εγκληματική της δράση, είχε αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -45.000- ευρώ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 45χρονη ήταν παλαιότερα διευθύντρια Ασφαλιστικής Εταιρείας από την οποία αποχώρησε και άνοιξε δικό της γραφείο. Η απάτη αποκαλύφθηκε εντελώς συγκυριακά, από τα ανυποψίαστα θύματα- πελάτες της, όταν κάποιοι εξ αυτών αξίωναν κάποια ασφαλιστική αποζημίωση, πχ για θραύση κρυστάλλων και εμφανίζονταν ανασφάλιστα τα οχήματά τους, ή όταν είχαν εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα, ή σε τυχαίο τροχονομικό έλεγχο, μέσω του online συστήματος της Αστυνομίας, διαπίστωναν έκπληκτοι ότι το αυτοκίνητό τους ήταν ανασφάλιστο!

Η δράση της 45χρονης είχε ξεκινήσει από το 2015 και συνεχιζόταν μέχρι και τον Μάιο του 2018, σχεδόν 3 χρόνια, και στο διάστημα αυτό φέρεται να έχει διαπράξει 162 περιπτώσεις απάτης με πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Οι αστυνομικοί μετά τις καταγγελίες των ιδιοκτητών αυτοκινήτων έκαναν έρευνα στο σπίτι της 45χρονης στην Καλαμάτα όπου εντοπίστηκε πληθώρα πλαστών ασφαλιστικών συμβολαίων.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, εκατόν εξήντα δύο (162) περιπτώσεις πλαστογραφίας και απάτης, στην Καλαμάτα.
Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορείται μία 45χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και απάτη.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προέκυψε ότι η ανωτέρω, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία, εξαπατούσε άτομα- ιδιοκτήτες οχημάτων, παραθέτοντας τους ψευδή στοιχεία ως αληθή.

Πιο συγκεκριμένα χορηγούσε σε ιδιοκτήτες οχημάτων, πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων και παραλαμβάνοντας το αντίτιμο αυτών, αποκόμιζε παράνομο περιουσιακό όφελος

Από την μέχρι στιγμής έρευνα προέκυψε ότι η 45χρονη, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2015 έως και τον Μάιο του 2018, στην Καλαμάτα, είχε διαπράξει συνολικά εκατόν εξήντα δύο (162) περιπτώσεις πλαστογραφίας και απατών, αποκομίζοντας από την εγκληματική της δράση παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις -45.000- ευρώ.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι της, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, δύο (2) ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πλήθος πλαστών ασφαλιστηρίων συμβολαίων και άλλων εγγράφων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής της σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Μία εφαρμογή έχει τεθεί εδώ και καιρό σε λειτουργία σε μια προσπάθεια να παταχτεί το φαινόμενο των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, αλλά και των πλαστών ασφαλιστικών συμβολαίων. Στη διεύθυνση www.hic.gr, που αντιστοιχεί στο Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου, μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης οχήματος να τσεκάρει αν το όχημά του είναι ασφαλισμένο ή όχι.

Ο ασφαλισμένος αρκεί να βάλει στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος του και το ΑΦΜ και η σχετική εφαρμογή θα του εμφανίσει όλα τα στοιχεία του ασφαλιστήριου συμβολαίου. Έτσι προκύπτει η ασφαλιστική εταιρεία στην οποία είναι ασφαλισμένο το συγκεκριμένο όχημα, η διάρκεια της ασφάλισης, δίνοντας ξεκάθαρη εικόνα για τα ασφαλισμένα και τα ανασφάλιστα οχήματα. Πρόκειται για μια προσπάθεια των αρμόδιων υπουργείων προκειμένου να περιοριστούν και να εξαλειφθούν περιστατικά απάτης από επιτήδειους σε βάρος των ιδιοκτητών οχημάτων, που νομίζουν ότι έχουν ασφαλίσει το όχημά τους αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι ανασφάλιστο, με όλες τις συνέπειες και τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτου είναι η πληροφοριακή βάση μέσω της οποίας αντλούνται τα στοιχεία των διασταυρώσεων του υπουργείου Οικονομικών με τις ασφαλιστικές εταιρίες και σε αυτό είναι μέλη όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες της χώρας μας.
Μ.Π.

45χρονη κατηγορείται για 162 περιπτώσεις απάτης στην Καλαμάτα-Πάνω από 45.000 το παράνομο κέρδος της
To Top