ΚΟΙΝΩΝΙΑ

20χρονος και 27χρονος συνελήφθησαν για κλοπές σε χωριά της Δυτικής Μάνης

ΕΚΛΕΒΑΝ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΠΗΓΙΟ, ΔΟΛΟΥΣ, ΚΑΜΠΟ ΚΑΙ ΜΑΛΤΑ

Συνελήφθησαν στην Καλαμάτα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Μάνης, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής σε οικίες, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες Τρίτη 10 Ιουλίου, το απόγευμα, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 20 και 27 ετών, αντίστοιχα.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Ειδικότερα, οι δύο νεαροί, χθες το απόγευμα, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Δυτικής Μάνης, μπήκαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν κοσμήματα, ποδήλατο και ποσότητες πετρελαίου και ελαιολάδου.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας, εντόπισαν τον 20χρονο και τον 27χρονο, λίγο αργότερα στην Καλαμάτα και τους συνέλαβαν, ενώ στην κατοχή τους βρήκαν και κατέσχεσαν μία (1) μεταλλική ράβδο (γκλοπ) και διαρρηκτικό εργαλείο.

Όπως προέκυψε, από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω την 8/9.7.2018, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Δυτικής Μάνης, διέπραξαν ακόμη μία (1) κλοπή και δύο (2) απόπειρες κλοπής σε οικίες, από όπου αφαίρεσαν κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Δυτικής Μάνης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

20χρονος και 27χρονος συνελήφθησαν για κλοπές σε χωριά της Δυτικής Μάνης
To Top