ΠΟΛΙΤΙΚΗ

45.000 ευρώ οι οφειλές στους εργαζόμενους της Μαραθόλακκας από την Εcowaste

ΛΥΣΗ ΑΝΑΖΗΤΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

“ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ” ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ: “ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ”

Σύσκεψη μεταξύ νομικών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Δημαρχείο Καλαμάτας, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων εργαζόμενων της Μαραθόλακκας. Τα δεδουλευμένα υπολογίζονται σε 45.000 ευρώ, που χρωστά η πρώην ανάδοχος εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει την επεξεργασία των απορριμμάτων και σταμάτησε ξαφνικά τις εργασίες της, αφήνοντας απλήρωτους τους εργαζόμενους και χιλιάδες ανεπεξέργαστους τόνους σκουπιδιών.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης συζητήθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Παραλαβής του Δήμου για οριστική απόρριψη των εργασιών, λόγω “πλημμελούς εκτέλεσης”, καθώς σύμφωνα με την Επιτροπή, “η εταιρεία έπρεπε να έχει κηρυχθεί έκπτωτη”.
Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, με τον δικηγόρο τους και επικράτησε ένταση, καθώς οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους ενώ ταυτόχρονα έκαναν λόγο για “θάψιμο σκουπιδιών” στη Μαραθόλακκα και πως πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας. Τελικά η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε.

Ο Δήμος Καλαμάτας για το θέμα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ECOWASTE-Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του πρωτοκόλλου της επιτροπής παραλαβής εργασιών συμβάσεων μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και ECOWASTE για τη «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ με στόχο την ανάκτηση – αξιοποίηση όλων των παραγόμενων προϊόντων», επεκράτησε ένταση, δεδομένου ότι η εταιρεία αυτή οφείλει μισθούς σε μέχρι πρότινος εργαζομένους της. Η συζήτηση του θέματος ανεβλήθη και θα συγκληθεί σύσκεψη, τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018, μεταξύ νομικών, για την επίλυση ενός πολύπλοκου προβλήματος, που περιλαμβάνει οφειλές περίπου 45.000 ευρώ”.

Διαβάστε και αυτό:

Εισήγηση-κόλαφος για οριστική απόρριψη των εργασιών της πρώην αναδόχου στη Μαραθόλακκα

To Top