Τουρισμός

Με 4 Γαλάζιες σημαίες και φέτος η Καλαμάτα

Αναρτήθηκαν σήμερα επίσημα οι νέες “Γαλάζιες σημαίες” που πήρε ο δήμος της Καλαμάτας για το 2017 και πιστοποιούν την ποιότητα των υδάτων αλλά και την καταλληλότητα της παραλίας.

Ειδικό συνεργείο του Δήμου το πρωί, ανάρτησε τα νέα υφάσματα στους ιστούς.
Οι Γαλάζιες Σημαίες βρίσκονται:

Στην Ανατολική Καλαμάτα στην Ανάσταση, όπου υπάρχει το πρώτο Seatrac για άτομα με κινητικά προβλήματα, στην περιοχή του Filoxenia – τέρμα Ναυαρίνου όπου εκεί υπάρχει το δεύτερο μηχάνημα Seatrac, το τρίτο σημείο είναι στον Αλμυρό στη Βέργα και το τέταρτο στη Μικρή Μαντίνεια.

Στην παρουσίαση των σημείων της παραλίας που έλαβαν και φέτος “Γαλάζια σημαία” ήταν η αντιδήμαρχος Ανάπτυξης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών θεμάτων, Παναγιώτα Ντίντα, η οποία σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στην καταλληλότητα των υδάτων, αλλά και στην ικανοποιητική όπως είπε τουριστική κίνηση που σημείωσε η περιοχή τον Ιούνιο.


Ρωτήθηκε για την κίνηση στα τουριστικά γραφεία και ειδικότερα στο νέο γραφείο που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο ιστορικό δημαρχείο και είπε ότι “πηγαίνει πολύ καλά και το επισκέπτονται και τουρίστες από χώρες που μέχρι τώρα δεν είχαν καταγραφεί”, ενώ σε ερώτηση του messinialive.gr για το θέμα της ματαίωσης της συνάντησης των εφοπλιστών με το Δήμαρχο Καλαμάτας για το Σεπτέμβρη απάντησε ότι είναι αισιόδοξη ότι στον μακροχρόνιο προγραμματισμό της κρουαζιέρας, η Καλαμάτα θα αποτελέσει μέρος του προγραμματισμού των επισκέψεων ως σταθμός και θα σημειώσει αύξηση ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που θα “πιάνουν” στο λιμάνι της πόλης μας.

Παράλληλα νωρίς το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε ο καθαρισμός της ακτής από τη Μικρά Μαντίνεια, το Πανελλήνιο έως τη Δυτική Παραλία από συνεργεία του Δήμου στο πλαίσιο της δράσης «καθαρές θάλασσες», όπου διοργανώνεται από το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία».

Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν και οι “Πύργοι με τους Ναυαγοσώστες”. Βρίσκονται εκεί καθημερινά από τις 10:30 μέχρι τις 17:30.

To Top