Αθλητισμός

“3ο Τουρνουά Γιάννης Μπουσούνης”: Δυνατά τεστ για Καλαμάτα ‘80 στην μνήμη του σπουδαίου αθλητικού παράγοντα

Τουρνουά μνήμης και φόρο- τιμής σ’ έναν παράγοντα που συνέδεσε το όνομά του με το Καλαματιανό βόλεϊ, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην ανάδειξή του, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο η Καλαμάτα ‘80 και καλεί τον κόσμο να δώσει τα παρών στο κλειστό της Παραλίας.

Πρόκειται για το 3ο τουρνουά στη μνήμη του Γιάννη Μπουσούνη, ενός ανθρώπου που συνδύασε την παρουσία του στην Κ80 με την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία και την διατήρησή της εκεί έως και σήμερα.

Οι “λύκοι” τιμούν έναν άνθρωπο ο οποίος έχει σημαδέψει το βόλεϊ στην πόλη υπηρετώντας το, τόσο σαν αθλητής όσο και σαν παράγοντας, συμμετέχοντας στις πιο λαμπρές σελίδες που έχει επιτύχει το άθλημα στην Μεσσηνία.

Ο Γιάννης Μπουσούνης ξεκίνησε την ενασχόλησή του σαν αθλητής με τα χρώματα του Μεσσηνιακού ΓΣ από τα μαθητικά του χρόνια.

Φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο συνέχισε να αγωνίζεται για τον Μεσσηνιακό, επιτυγχάνοντας με τους τότε συμπαίκτες του, την άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία. Στη συνέχεια τη δεκαετία του ‘80 και ενώ οι επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις του αυξάνονταν, υπηρέτησε δίπλα σε προέδρους του Μεσσηνιακού ΓΣ, που ήταν τότε η κυρίαρχη ομάδα της πόλης μας στο άθλημα.

Με το πάθος που τον διέκρινε σαν άνθρωπο, μαζί με άλλους φίλους του αθλήματος, καταφέρανε να γράψει η ομάδα τις πιο λαμπρές σελίδες στην ιστορία του βόλεϊ στην πόλη, κατακτώντας δυο φορές την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία.

Ήταν οι εποχές που από τα μέσα της εβδομάδας η πόλη συζητούσε το Σαββατιάτικο παιχνίδι, ήταν οι εποχές που ξεπήδησαν πολλοί καλαματιανοί παίκτες, ήταν η εποχή που η ομάδα είχε ένα χρυσό ολυμπιονίκη για προπονητή (Γέρζυ Βέλτζ).

Στη συνέχεια αποσύρθηκε από την ενεργό συμμετοχή στα διοικητικά, παρέμεινε όμως φίλαθλος του αθλήματος και αρωγός σε ότι μπορούσε να βοηθήσει για την πρόοδο του.

Τα τελευταία χρόνια και βλέποντας την προσπάθεια του συλλόγου για άνθηση του αθλήματος ασχολήθηκε ξανά, αυτή τη φορά με την Καλαμάτα ‘80, συμβάλλοντας στην άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία.

Καταφέραμε μαζί τις επιτυχίες, που ξαναγέμισαν το γήπεδο της Παραλίας και το μεγάλο του όνειρο ήταν να ανέβει το Καλαματιανό Βόλεϊ ξανά στα σαλόνια της Α1 Εθνικής Κατηγορίας, ώστε στο Κλειστό να έρθουν οι κορυφαίες ομάδες Ένα όνειρο που δεν κατάφερε να δει να πραγματοποιείται, αλλά το έχει αφήσει παρακαταθήκη σε μας”, αναφέρει η ανακοίνωση τη Καλαμάτα ‘80 και συνεχίζει:

Τα τελευταία χρόνια και ενώ έδινε μεγάλη μάχη με το πρόβλημα της υγείας του, παρέμεινε δίπλα μας και βοηθούσε με τη φυσική του παρουσία, διδάσκοντας όλους μας ότι το πάθος για ότι αγαπάμε είναι δυνατότερο από κάθε σωματική δοκιμασία.

Στη μνήμη αυτού του ανθρώπου λοιπόν το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου πραγματοποιούμε το 3ο Τουρνουά προετοιμασίας, με τη συμμετοχή των ομάδων Πανερυθραικός ΑΣ, ΣΠΑ Καρδίτσας και ΑΟ Αιγιαλέων Αιγίου. Ομάδες όλες της Α2 Εθνικής κατηγορίας, γεγονός που υπόσχεται δυνατά παιχνίδια και υψηλού επιπέδου θέαμα”.

Το πρόγραμμα του τουρνουά έχει ως εξής:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου

17.00 : ΑΟ Αιγιαλέων Αιγίου – Πανερυθραϊκός
19.30 : ΑΟ Καλαμάτα 1980 – ΣΠΑ Καρδίτσας

Κυριακή 6 Οκτωβρίου

15.30 : Μικρός Τελικός
(Μετά το πέρας θα γίνει απονομή Χάλκινου Μεταλλίου)
18:00 : Μεγάλος Τελικός

Μετά το πέρας θα γίνουν απονομές Κυπέλλου, Χρυσού και Αργυρού μεταλλίου, καθώς και βραβείο MVP του τουρνουά.

Παράλληλα με τους αγώνες, οι φίλαθλοι θα μπορούν να ενημερωθούν από το περίπτερο του συνεργαζόμενου «Σύλλογου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας».

Ο «Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας», είναι ένας φορέας που δραστηριοποιείται στην Καλαμάτα, από το 2007, προσπαθώντας να ενημερώσει για το τι είναι ο Αυτισμός και να αναδείξει θέματα που αφορούν τα άτομα με αυτισμό προσπαθώντας να τα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Για το λόγο αυτό, έχει δημιουργήσει το «Κέντρο Ημέρας για Παιδιά και Εφήβους με Αυτισμό» (Ε.Υ.Τ.Υ.Χ.Ι.Α.) στην Καλαμάτα, στο οποίο δέχονται δωρεάν θεραπευτική παρέμβαση, πάνω από τριάντα παιδιά και έφηβοι από τη Μεσσηνία, που είναι στο φάσμα του Αυτισμού.

Στόχος του Συλλόγου είναι η διεύρυνση των δομών, υποστηρίζοντας όλα τα άτομα με αυτισμό, ανεξαρτήτως ηλικίας και λειτουργικότητας.

Σας καλούμε όλους λοιπόν στο Κλειστό του Δημοτικού Σταδίου Παραλίας, στην Καλαμάτα, για να παρακολουθήσετε υψηλού επιπέδου θέαμα βόλεϊ και να τιμήσουμε τη μνήμη ενός ανθρώπου που προσέφερε ανιδιοτελώς τα μέγιστα για να αναπτυχθεί το άθλημα στην πόλη μας”, καταλήγει η ανακοίνωση-πρόσκληση της Καλαμάτα ‘80.

“3ο Τουρνουά Γιάννης Μπουσούνης”: Δυνατά τεστ για Καλαμάτα ‘80 στην μνήμη του σπουδαίου αθλητικού παράγοντα

To Top