ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3η Εθελοντική αιμοδοσία COSMOS: Ρεκόρ συλλογής μονάδων αίματος έφερε η σταγόνα!

Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΣΘΕΣΑΝ 77 ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ 25 ΝΕΟΥΣ ΔΟΤΕΣ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ

Με πρωτόγνωρη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες βράδυ η 3η γιορτή εθελοντικής αιμοδοσίας, που διοργανώθηκε με επίκεντρο την Πλατεία Καλαμάτας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, στο κατάστημα αθλητικών ειδών “COSMOS” Καλαμάτας. Φέτος η αιμοδοσία της εταιρείας “Δημ. Βλαχονικολός & ΣΙΑ Ο.Ε.”
και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών “COSMOS Καλαμάτας”, η οποία έγινε με τη συνδιοργάνωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, του Δήμου Καλαμάτας, της Εφημερίδας “Ελευθερία”, του Ερυθρού Σταυρού και των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας τις 77 μονάδες αίματος και τους 25 δότες μυλεού των οστών!

Πρόκειται για μια σπουδαία συλλογή που ικανοποίησε τους διοργανωτές αλλά και τους συμμετέχοντες, που έδωσαν δέκα λεπτά από τον χρόνο τους και έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, ενισχύοντας την τράπεζα σε απόθεμα αίματος που τόσο πολύ το έχουμε ανάγκη.

Από το πρωί ξεκίνησε να συναρμολογείται η σταγόνα – παζλ των 45 τετραγωνικών μέτρων από τους συμμετέχοντες κι από τα παιδιά των εκπ. Μπουγά που συμμετείχαν στην δράση.
Η επιβλητική μεταλλική κατασκευή σε σχήμα σταγόνας με το σύνθημα “Δώσε αίμα, γίνε εθελοντής δότης μυελού οστών, χάρισε ζωή”, τοποθετήθηκε στην πρόσοψη του καταστήματος με την ολοκλήρωση της δράσης και θα παραμείνει για ένα διάστημα εκεί να υπενθυμίζει σε όλους την ανάγκη για εθελοντική αιμοδοσία.

Η σταγόνα μετά από λίγες ημέρες θα αναρτηθεί σε εμφανές σημείο στην πόλη – ίσως σε κάποιο δημόσιο κτήριο με μεγάλη επισκεψιμότητα – με σκοπό να συνεχίσει να διαδίδεται το μήνυμα της αιμοδοσίας.
Την εκδήλωση υποστήριξε μουσικά ο “Εμφασις”, φρέσκους χυμούς και ενεργειακές μπάρες πρόσφεραν το “Deli” και το “Εργαστήρι Χριστόπουλος” και το Drone.gr μαγνητοσκόπησε όλη την διαδικασία συναρμολόγησης της σταγόνας με επίγεια και εναέρια μέσα και θα μείνει για πάντα στην ιστορία!

Την εκδήλωση υποστήριξε και το Messinialive.gr.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
https://www.facebook.com/pg/messinialive/photos/?tab=album&album_id=463314600779270

To Top