ΚΟΙΝΩΝΙΑ

38 μόνιμοι υπάλληλοι στην Καθαριότητα στο Δήμο Καλαμάτας-Οι επιτυχόντες της προκήρυξης του ΑΣΕΠ 3Κ/2018

ΘΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 44 ΑΤΟΜΑ

Μόνιμοι υπάλληλοι του Δήμου Καλαμάτας είναι από σήμερα, Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, 38 άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι είναι επιτυχόντες της Προκήρυξης ΑΣΕΠ 3Κ/2018 και θα στελεχώσουν τη Διεύθυνση Διαχείρισης Απορριμμάτων και Οχημάτων. Πολλοί από αυτούς, πρώην συμβασιούχοι, άλλοι πάλι νέοι, συμμετείχαν στη μεγάλη προκήρυξη 3κ/2018 του ΑΣΕΠ, που δημοσιεύτηκε το Φεβρουάριο του 2018, για να καλυφθούν 8.166 θέσεις στους Δήμους, κυρίως στον τομέα της Καθαριότητας, και οι οποίοι είχαν περιέλθει σε αδιέξοδο όταν έληξαν οι συμβάσεις τους και δεν μπορούσαν να ανανεωθούν. Με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ και τη συμμετοχή τους με μοριοδότηση, η πλειοψηφία των συμβασιούχων υπαλλήλων μονιμοποιήθηκε, σε θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Μπορεί τα αποτελέσματα των διορισμών να άργησαν να ανακοινωθούν, πλέον όμως οι επιτυχόντες έχουν θέση μόνιμου υπαλλήλου στους Δήμους, λύνοντας και το σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της Καθαριότητας, καθώς οι αλλεπάλληλες ανανεώσεις συμβάσεων κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε η προηγούμενη Κυβέρνηση και έλυσε με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που κάλυπταν διαρκείς και πάγιες ανάγκες να  μονιμοποιηθούν μέσω του ΑΣΕΠ.

Στο Δήμο Καλαμάτας πέρα από τους 38 μόνιμους υπαλλήλους θα ακολουθήσει η ορκωμοσία 3 υπαλλήλων στις προσεχείς ημέρες, ενώ έχει ζητηθεί αντικατάσταση 3 ακόμη, που δεν απεδέχθησαν το διορισμό τους.

ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: “ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΙΔΙΩΤΕΣ”

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους υπαλλήλους «στην οικογένεια του Δήμου Καλαμάτας, στη Διεύθυνση Καθαριότητας, μια Διεύθυνση ευαίσθητη, που προσφέρει και λειτουργεί ανταποδοτικά», όπως επεσήμανε. Ο Θ. Βασιλόπουλος ζήτησε από τα νέα μέλη του προσωπικού να δώσουν «το κάτι παραπάνω» για το κοινό καλό, τονίζοντας την αξία της συνεργασίας, καθώς – όπως σημείωσε – «με τη συνεργασία κρατήσαμε όρθιο το Δήμο ακόμη και με μειωμένο κατά 50% προσωπικό», πράγμα για το οποίο έχει προσωπική πείρα ως αρμόδιος για την Καθαριότητα Αντιδήμαρχος επί 7 χρόνια.
Ο Δήμαρχος προσέθεσε πως ο Δήμος Καλαμάτας διασφαλίζει το δημόσιο χαρακτήρα της υπηρεσίας, αναφέροντας ότι στο συγκεκριμένο τομέα «δε χρειαζόμαστε ιδιώτες». Τέλος, τόνισε χειροκροτούμενος: «Δε σας βοήθησε κανείς, είστε εδώ διότι είχατε τα μόρια».

Στην ορκωμοσία των 38 υπαλλήλων  το “παρών” έδωσαν και οι αντιδήμαρχοι  Γιάννης Μπάκας και Σαράντος Μαρινάκης και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Γιάννης Παπαδόπουλος,  καθώς και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμάτας, Μαρία Νταμάτη.

 

 

 

To Top