ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: “Το μαρς το έδωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Δυστυχώς, οι αντιπολιτεύσεις ταυτίστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ”

“Αναλωνόμαστε σε θέματα της κεντρικής πολιτικής σκηνής” δήλωσε ο Σαράντος Μαρινάκης, κατονομάζοντας μάλιστα ως ηθικό αυτουργό των αντιδράσεων της αντιπολίτευσης για τον Κουκούτση και του ψηφίσματος διαμαρτυρίας το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση.

“Παρακολουθήσαμε έναν διαγκωνισμό-δυστυχώς δεν το περίμενα- μεταξύ Μπεχράκη και Μάκαρη για το ποιος ηγείται του συνδυασμού που εκπροσωπεί το ΣΥΡΙΖΑ. Και το δυστυχέστερο όλων είναι ότι το ματς το έδωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Δυστυχώς, οι αντιπολιτεύσεις ταυτίστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό θέλουμε μια εξήγηση.”

Υποκινούμενο ψήφισμα από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ  άφησε ο Σαράντος Μαρινάκης, να εννοηθεί  πως είναι,  το ψήφισμα κατά Κουκούτση, που ήρθε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο και ψηφίστηκε τελικά με οριακή πλειοψηφία. Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας, σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τις αντιδράσεις των 5 παρατάξεων της αντιπολίτευσης στη συνεργασία Βασιλόπουλου-Κουκούτση, εκτίμησε ότι η αντιπολίτευση ταυτίστηκε με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και ενέπλεξε και το όνομα του Αλέξη Χαρίτση σε όλο αυτό, θεωρώντας τον ουσιαστικά ενορχηστρωτή, καθώς όπως είπε “το μαρς το έδωσε ο Αλέξης Χαρίτσης. Δυστυχώς, οι αντιπολιτεύσεις ταυτίστηκαν με το ΣΥΡΙΖΑ”. Είχε προηγηθεί η δήλωση του Δημάρχου Καλαμάτας πως η ανακοίνωση-επιστολή των 5 παρατάξεων γράφτηκε από το ίδιο μελάνι που είχε γραφτεί η ανακοίνωση που είχε δημοσιεύσει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εν λόγω ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για “ξέπλυμα” του Δημήτρη Κουκούτση από τη Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου και επέκρινε τη συνεργασία, είχε δημοσιευτεί στις 2 Οκτωβρίου.  Μια μέρα αργότερα εξέδωσε ανακοίνωση και ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, που έκανε λόγο για “απαράδεκτες πρακτικές που πρέπει να μπουν στο περιθώριο”. Ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε αρκετές μέρες αργότερα, στις 20 Οκτωβρίου, με νέα ανακοίνωση που ζητούσε από τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το θέμα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΣΦΟΔΡΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Είχαν όμως προηγηθεί ήδη από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συνεργασία με Κουκούτση, οι σφοδρές αντιδράσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της παράταξης του Δημήτρη Οικονομάκου, και του Σταμάτη Μπεχράκη από την παράταξη Μάκαρη,  αλλά και τις επόμενες ημέρες ακολούθησε η παράταξη Μάκαρη που έκανε λόγο για “το αυγό του φιδιού που επωάζεται στη Δημοτική Αρχή Βασιλόπουλου”  της Τόνιας Κουζή, και του Βασίλη Κοσμόπουλου, που τοποθετήθηκαν αρνητικά, καταδικάζοντας τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον Δημήτρη Κουκούτση, αλλά και του Βασίλη Τζαμουράνη που έκανε λόγο για “ατοπήματα της Δημοτικής Αρχής, που στέλνει λάθος μηνύματα στην κοινωνία”.

Ένα μπαράζ αποδοκιμασιών από παρατάξεις της αντιπολίτευσης όλο το προηγούμενο διάστημα, που κατέληξε τελικά στην κοινή επιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό, και στο χθεσινό ψήφισμα διαμαρτυρίας. Δεν είναι υποτιμητικό για τους επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων αυτών να “τσουβαλιάζονται” όλοι μαζί και να αντιμετωπίζονται ως χειραγωγούμενοι, έρμαια ενός κόμματος και ενός βουλευτή; Μήπως, εκτός από τον Χαρίτση, για το ψήφισμα “φταίει και ο Χατζηπετρής”; Δεν βοηθάει αυτή η συλλογιστική, μάλλον δυναμιτίζει τα πράγματα, και “πετάει τη μπάλα στην εξέδρα”.

Μ.Π.

To Top