ΚΟΙΝΩΝΙΑ

31 συλλήψεις στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας από αρχές Σεπτεμβρίου για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνεχίζονται οι συλλήψεις σε καθημερινή σχεδόν βάση στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας αλλοδαπών, που επιχειρούν να ταξιδέψουν με πλαστά διαβατήρια ή ταυτότητες σε πρωτεύουσες της Ευρώπης, στις οποίες έχει απευθείας ανταπόκριση το Αεροδρόμιο Καλαμάτας. Στους αυστηρούς ελέγχους όμως αποκαλύπτεται η πλαστότητα των εγγράφων, με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται. Πρόκειται κυρίως για νέους ανθρώπους, ζευγάρια ακόμα και οικογένειες, που βρίσκονται παράτυπα στη χώρα μας και επιθυμούν να φύγουν αναζητώντας μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν πληρώσει πολλά χρήματα σε κυκλώματα προκειμένου να τους εξασφαλίσουν τα απαραίτητα έγγραφα, τα οποία είναι πλαστά, με αποτέλεσμα να καταλήγουν στα κρατητήρια.

34ΧΡΟΝΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΘΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕ ΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙ ΜΕ ΠΛΑΣΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗΡΙΟ

Συνελήφθη, χθες (20.9.2020) το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 34χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων του ανωτέρω, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για Παρίσι Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι αυτά ήταν πλαστά.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε και κατασχέθηκε, διαβατήριο Γαλλικών Αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση διενεργούνται από τον Αστυνομικό Σταθμό Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας.

Μ.Π.

31 συλλήψεις στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας από αρχές Σεπτεμβρίου για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα
To Top