ΚΟΙΝΩΝΙΑ

30 στρέμματα έκαψε η φωτιά στα Τσουκαλαίϊκα – Συνελήφθη εμπρηστής στους Χριστιάνους

ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΑΛΑΪΙΚΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Σε ύφεση και οριοθετημένη βρίσκεται αυτή την ώρα (17:00) η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 10.30 το πρωί στην περιοχή των Τσουκαλαιίκων, μετά την άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής με επίγεια κι εναέρια μέσα.

Παρόλα αυτά η φωτιά πρόλαβε και έκαψε 30 στρέμματα δασικής χαμηλής βλάστησης, ενώ αυτήν την ώρα οι άνδρες της πυροσβεστικής με πεζοπόρα τμήματα δημιουργούν ζώνες ασφαλείας υπό το φόβο ενδεχόμενης αναζωπύρωσης.
Πάντως, όπως εκτιμάται, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να επεκταθεί η φωτιά έξω από την οριοθετημένη ζώνη, ενώ δεν κινδύνεψαν οι κεραίες που βρίσκονται στην κορυφή του βουνού.

Συνελήφθη 47χρονος εμπρηστής-Πρώτα έβαλε φωτιά και μετά προσπαθούσε να τη σβήσει

Η σημερινή μέρα είχε ξεκινήσει με πυρκαγιά, όταν στη 01.15 τα ξημερώματα στους Χριστιάνους του Δήμου Τριφυλίας, ξέσπασε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στη θέση Κερασούλα, η οποία δυστυχώς πρόλαβε και έκαψε περίπου 15-20 στρέμματα.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αντρών της Πυροσβεστικής των Γαργαλιάνων και της Καλαμάτας η αρχική προσαγωγή ενός 47χρονου Έλληνα μετατράπηκε σε σύλληψη, αφού έπεσε σε αντιφάσεις κατά την προανάκριση.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Κυπαρισσίας όπου και του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 1.200 ευρώ, με το δικαστήριο να αναγνωρίζει ως ελαφρυντικό την ομολογία του, αλλά και την ειλικρινή μεταμέλεια, καθώς πριν την ομολογία του συμμετείχε στη διαδικασία της κατάσβεσης…

Γεωργανάς: Προσοχή τις επόμενες ώρες

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Δημήτρης Γεωργανάς, που βρέθηκε σε όλα τα μέτωπα που περιγράφηκαν, εφιστά την προσοχή όλων, σήμερα αλλά και αύριο τονίζοντας προς τους κατοίκους κι επισκέπτες να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών.

30 στρέμματα έκαψε η φωτιά στα Τσουκαλαίϊκα – Συνελήφθη εμπρηστής στους Χριστιάνους
To Top