ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3 νέα mini bus στον στόλο του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας

Νέα εποχή για το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας τα 3 mini bus της πόλης- Σχεδιάζεται η άμεση λειτουργία νέας γραμμής στην Κηπούπολη

Mια σημαντική επένδυση για τις γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ Καλαμάτας έγινε την περασμένη εβδομάδα, αφού ο στόλος των λεωφορείων που εξυπηρετεί το επιβατηγό κοινό της πόλης ανανεώθηκε περαιτέρω και εμπλουτίστηκε με τρία μίνι μπας, χωρητικότητας από 25-30 άτομα καθήμενους και όρθιους.

mini-busimage00008

Ευέλικτα μίνι bus απέκτησε το Αστικό ΚΤΕΛ Καλαμάτας-Γρήγορα στις διαδρομές και οικονομικά στα καύσιμα

mini-busimage00010

mini-busimage00011

mini-busimage00012

mini-busimage00013

mini-busimage00014

Μάλιστα ήδη το ένα από αυτά ταξινομήθηκε, πήρε ελληνικές πινακίδες, αφού και τα τρία εισήχθησαν από την Γερμανία και ήδη εκτελεί δρομολόγια "Φιλοξένια - Νοσοκομείο" , κερδίζοντας τα βλέμματα, αφού είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Αστικού που εντάσσονται παρόμοια οχήματα στην εξυπηρέτηση του κόσμου. Ισχύει ακριβώς το ίδιο σύστημα με τα εισιτήρια και για τις ράμπες και τις θέσεις για ΑμεΑ, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως η επένδυση έγινε με χρηματοδότηση από ίδια κεφάλαια των ιδιοκτητών.

mini-busimage00001

mini-busimage00002

mini-busimage00003

mini-busimage00004

mini-busimage00005

mini-busimage00006

Βρεθήκαμε το πρωί του Σαββάτου στην αφετηρία του Αστικού και συνομιλώντας με τον Πρόεδρο Θανάση Πατικόπουλο μας τόνισε πως τα τρία αποκτήματά τους είναι ευέλικτα στο κινούνται στην πόλη, θα αναλάβουν μεταφορικό έργο σε ώρες μειωμένης κίνησης σε όλες τις γραμμές, με μικρότερη επιβάρυνση και όχληση από την κατανάλωση καυσίμων ενώ και τα τρία θα κάνουν δρομολόγια μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μάϊου.

mini-busimage00020
Μάλιστα έχει δρομολογηθεί η έναρξη μιας νέας γραμμής εξυπηρέτησης στην Κηπούπολη, με αφετηρία την Λακωνικής και Ηρώων, Κρήτης, Ακρίτα και Κέντρο κυκλικά, αν τελεσφορήσουν κάποιες διαβουλεύσεις με την Δημοτική αρχή.

To Top