Μουσική

3.000 θεατές στο θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης για το “Άξιον Εστί”

Μεγαλειώδης και μαγευτική η συναυλία στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Το βράδυ της Δευτέρας περίπου 3.000 άτομα βρέθηκαν και απόλαυσαν την αριστουργηματική μουσική του Μίκη Θεοδωράκη με τη μελοποιημένη ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, και χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της μεγάλης συναυλίας.

Τραγούδια γνωστά και αγαπημένα ερμήνευσαν ο λαϊκός τραγουδιστής, Γιάννης Θωμόπουλος και ο ψάλτης Κώστας Σιάχος, συνεπικουρούμενοι από 30μελή χορωδία με τη συνοδεία τής Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας. Τα μουσικά σύνολα διηύθυνε ο μαέστρος Κώστας Νικολέας, την προετοιμασία της χορωδίας είχε κάνει η Σοφία Τσόγκα, ενώ αφηγητής ήταν ο Γιώργος Τσαπόγας.

Από νωρίς η κοσμοσυρροή στον χώρο του Αρχαίου Θεάτρου ήταν μεγάλη. Η βραδιά ειδυλλιακή με το ελαφρύ αεράκι να δροσίζει και τις μελωδίες από αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια να μας ταξιδεύουν, ενώ ο εμβληματικός χώρος του αρχαίου θεάτρου ιδανικός για τέτοιου είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση αυτή, διάρκειας περί τις δύο ώρες, που είχε ελεύθερη είσοδο, συνέπραξαν ο Δήμος Μεσσήνης και ο Σύλλογος Απανταχού Νησιωτών «Ο Πάμισος», ενώ είχε την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

To Top