Επί Σκηνής

2o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Κατάμεστο από παιδιά το ΔΗΠΕΘΕΚ στην πρεμιέρα

Στην κατάμεστη κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας ξεκίνησε, σήμερα Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου, με πρώτη παράσταση την αγαπημένη για πολλές γενιές Ελλήνων «Ντενεκεδούπολη».

Το 2ο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας θα διεξαχθεί από τις 7 μέχρι τις 13 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας και το αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, με συμμετοχές δεκάδων σχημάτων από όλη την Ελλάδα και με έντονο το ενδιαφέρον του κοινού, που εκδηλώνεται όχι μόνο από την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αλλά και από άλλες περιοχές.


Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, πριν την έναρξη της πρώτης παράστασης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε χαιρετισμό του, ανέφερε πως αξίζουν συγχαρητήρια στους συντελεστές του 2ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και ιδιαίτερα στην Λέττα Πετρουλάκη και την Πειραματική Σκηνή. Ο Παναγιώτης Νίκας ευχήθηκε – και ο Δήμος στηρίζει στον υπερθετικό βαθμό – να γίνει θεσμός το Φεστιβάλ, να μακροημερεύσει και να είναι άλλο ένα σημείο αναφοράς για την πόλη της Καλαμάτας.

Επισημαίνεται ότι πρόκειται για το μοναδικό Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου στη νότια Ελλάδα, σε αυτό θα λάβουν μέρος 14 ομάδες κουκλοπαικτών, αποτελούμενες από 36 κουκλοπαίκτες, οι οποίοι θα παίξουν 45 παραστάσεις. Θα γίνουν, επίσης, 9 εργαστήρια-σεμινάρια επιμορφωτικού χαρακτήρα, που θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά, καθώς και σε παιδιά.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 12.30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση με γιγαντόκουκλες, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας, ενώ το μουσικό φινάλε θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, την Κυριακή 13 του μήνα και ώρα 20.15 στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.
http://kalamata.gr/images/arthra/2018/05/07-14451/programma-kouklotheatrou.pdf

2o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Κατάμεστο από παιδιά το ΔΗΠΕΘΕΚ στην πρεμιέρα
To Top