Επί Σκηνής

2o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Tο Σάββατο η παρέλαση με τις γιγαντοκούκλες

Ολοκληρώνεται την Κυριακή το 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας. Το κοινό της πόλης, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν όλη την εβδομάδα παραστάσεις κουκλοθεάτρου και συμμετείχαν σε εργαστήρια κατασκευής κουκλών, γνωρίζοντας από κοντά την τέχνη του κουκλοθεάτρου και ταξιδεύοντας μέσα από τις παραμυθένιες ιστορίες. Όπως μας περιγράφει η Λέττα Πετρουλάκη:

“Σήμερα, Πέμπτη 10 Μαϊου 2018, ολοκληρώνουν τις παραστάσεις και τα εργαστήρια όπου δίδαξαν οι κουκλοπαίκτες: Η ταλαντούχα Ιρίνα Μπόικο, η ομάδα Ζουζουνοφωλιά με τη Μαρία Μπατζανοπούλου , η ομάδα ΤΕΑΤΡΟ ΜΠΑΡΟΥΤΙ του Φραντσίσκο Μπρίτο και τα κορίτσια της ομάδας ΜΑΡΜΙΤΑ από τη Θεσσαλονίκη.

Τα παιδιά, μετά από κάθε παράσταση, κατακλύζουν τους κουκλοπαίκτες για να γνωρίσουν από κοντά τα μυστικά της μαγικής αυτής τέχνης.

Ζούμε όλοι μεγάλοι και μικροί όμορφες και μαγικές στιγμές που δεν τις είχαμε γνωρίσει μέχρι τώρα από την καταπληκτική αυτή τέχνη,που συνδυάζει πολλές τέχνες μαζί, όπως θέατρο, συγγραφή κειμένου, κατασκευές , τεχνολογία, ζωγραφική, γλυπτική, σκηνογραφία, ηθοποιϊα, έκφραση, κίνηση, χορός. Αυτό είναι το κουκλοθέατρο όπως έχει εξελιχθεί!! Γνωρίστε το! Είναι ευκαρία!
Σήμερα αναχωρούν οι πρώτοι κουκλοπαίκτες και έρχονται άλλοι.
Ευχαριστούμε πολύ την Ιρίνα , τη Μαρία, τη Σοφία, το Φραντζίσκο και την παρέα του, τη Μαρία, τη Στέλλα και την Αρχοντούλα για την υπέροχη δουλειά σας!
Ραντεβού του Χρόνου, στο 3ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρoυ Καλαμάτας!”

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΓΙΓΑΝΤΟΚΟΥΚΛΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 και ώρα 12.30 μετά το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση με γιγαντόκουκλες, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας,ξεκινώντας από το κτήριο της Φιλαρμονικής στην οδό Υπαπαντής, θα διασχίσουν συνοδεία ζωντανής μουσικής, την πλατεία 23ης Μαρτίου, τον πεζόδρομο της Αριστομένους, για να καταλήξουν στον υπαίθριο χώρο του ΔΗΠΕΘΕΚ, κανοντας μια μεγάλη γιορτή!

ΦΙΝΑΛΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΪΟΥ

Τέλος, το μουσικό φινάλε θα πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, την Κυριακή 13 του μήνα και ώρα 20.15 στο ΔΗΠΕΘΕΚ.
Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να δείτε εδώ.
http://kalamata.gr/images/arthra/2018/05/03-14430/programma-kouklotheatrou.pdf

2o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Tο Σάββατο η παρέλαση με τις γιγαντοκούκλες
To Top