Τουρισμός

2ο MESSINIA FORUM στην Καλαμάτα: Η Μεσσηνία στο επίκεντρο το διήμερο 13-14 Απριλίου

Το Σάββατο 13 Απριλίου 11:00 η έναρξη με σπουδαίες προσωπικότητες της χώρας μας να βρίσκονται για δυο ημέρες στην Καλαμάτα: Το πρόγραμμα ΕΔΩ

Η σημερινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας σήμανε και την επίσημη έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το 2ο MESSINIA FORUM, που διοργανώνει ο Σ.Ε.Μ. με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024.

FORUMDSC-0957

FORUMDSC-0958

FORUMDSC-0959

FORUMDSC-0960

FORUMDSC-0961

FORUMDSC-0969

FORUMDSC-0970

FORUMDSC-0971

FORUMDSC-0972

Ένα γεμάτο διήμερο με ομιλίες, δράσεις, ανταλλαγή απόψεων, καθοδήγησης, επιμόρφωσης, συνεργασιών και συμπράξεων με έναν στόχο: να καταφέρουν οι επιχειρήσεις του Νομού Μεσσηνίας που ασχολούνται με τον τουρισμό, την φιλοξενία, την εστίαση, τον καφέ και τον θεματικό τουρισμό να δώσουν παραπάνω ώθηση στο τουριστικό προϊόν και να διαμορφώσουν έναν πλαίσιο ανάπτυξης και επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, η κάθε μία μέσα από τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες της.
Η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Μεσσηνία μπορεί να είναι μια καλή στρατηγική για την προώθηση του τουρισμού και την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό, συμπεριλαμβανομένων:

Προώθηση εκτός από την καλοκαιρινή περίοδο: Αναπτύξτε προγράμματα και δραστηριότητες που να προσελκύουν επισκέπτες και εκτός της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πολιτιστικά γεγονότα, φεστιβάλ, γαστρονομικές εκδηλώσεις και αθλητικά γεγονότα.

Υποδομές και ανέσεις εκτός περιόδου κορύφωσης: Βελτιώστε τις υποδομές και τις ανέσεις που προσφέρονται στους επισκέπτες κατά τη διάρκεια της εκτός περιόδου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ανακαίνιση ξενοδοχείων, επέκταση των εστιατορίων και των καταστημάτων, βελτίωση των μεταφορικών υπηρεσιών κ.λπ.

Προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού: Ενθαρρύνετε τον πολιτιστικό, οικολογικό και γεωργικό τουρισμό. Δημιουργήστε πακέτα ταξιδίων που να προσφέρουν εμπειρίες επαφής με τη φύση, τον πολιτισμό και τη γαστρονομία της περιοχής.

Προώθηση τουριστικών εκδρομών εκτός της περιοχής: Συνεργασία με άλλες περιοχές για την ανάπτυξη τουριστικών πακέτων που να συμπεριλαμβάνουν εκδρομές από τη Μεσσηνία σε γειτονικές περιοχές και αντίστροφα.

Προώθηση εκτός των κλασικών τουριστικών αγορών: Επικεντρωθείτε σε νέες αγορές τουρισμού, όπως η οικογενειακή, η γερανική ή ο αθλητικός τουρισμός, με στοχευμένες προσεγγίσεις και προσαρμοσμένες προσφορές.

Ο συνδυασμός αυτών των προσεγγίσεων μπορεί να βοηθήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στη Μεσσηνία και στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου και δυναμικού τουριστικού τομέα.

FORUMDSC-0962

FORUMDSC-0963

FORUMDSC-0964

FORUMDSC-0965

FORUMDSC-0966

FORUMDSC-0967

FORUMDSC-0968

Στο 2ο MESSINIA FORUM με επίκεντρο την Εστίαση, τη Γαστρονομία, τον Τουρισμό & την Επιχειρηματικότητα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού, της ΠΕΔ Πελοποννήσου, της ΚΕΔΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, των 6 Δήμων της Μεσσηνίας και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, έχουν μέχρι τώρα επιβεβαιώσει την παρουσία τους 40 ομιλητές και θα προχωρήσουν σε πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις γύρω από 7 Θεματικούς Κύκλους, οι οποίοι αφενός θα ανοίξουν το διάλογο για την ανάπτυξη νέων εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αφετέρου θα ενημερώσουν τους συμμετέχοντες γύρω από σημαντικά ζητήματα τρεχουσών αλλά και αναδυόμενων ψηφιακών προκλήσεων. Τα παραπάνω, θα υποστηριχθούν από διαδραστικά πάνελ και ομάδες εργασίας .

Φέτος θα συμμετέχουν 50 τοπικές επιχειρήσεις πρωτογενούς τομέα παρουσιάζοντας με δικά τους περίπτερα τα προϊόντα τους ενώ ταυτόχρονα θα πραγματοποιούν B2B συναντήσεις με μεγάλες εταιρείες εμπορίας & διανομής τροφίμων με στόχο την προώθηση και χρήση των τοπικών μας προϊόντων στην εστίαση.

Καταξιωμένοι chef έχουν προσκληθεί για να αναδείξουν τη μεσσηνιακή γαστρονομία με live cooking και προτάσεις συγκεκριμένων μενού με βάση τα μεσσηνιακά προϊόντα, σε συνεργασία με τοπικά εστιατόρια και ξενοδοχεία.

FORUMDSC-0973

FORUMimage00014

FORUMimage00016

FORUMimage00017

FORUMimage00018

FORUMimage00019

FORUMimage00020

Για πρώτη φορά, 25 επιχειρήσεις από τον Νομό Μεσσηνίας, που δραστηριοποιούνται στον εναλλακτικό τουρισμό, θα δώσουν ηχηρό παρόν στήνοντας ένα μεγάλο ενιαίο περίπτερο στον εξωτερικό χώρο του Μεγάρου Χορού. Αυτές οι επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην ανάδειξη της Μεσσηνίας ως εναλλακτικό, θεματικό προορισμό για όλο τον χρόνο, θα ανακοινώσουν τη δημιουργία μιας online πλατφόρμας όπου ο επισκέπτης θα μπορεί να ενημερώνεται εύκολα και γρήγορα για όλες τις επιλογές θεματικού τουρισμού, όπως επισκέψιμα οινοποιεία και ελαιοτριβεία, θαλάσσια σπορ, μονοπάτια, καγιάκ, hiking και άλλα πολλά.

 

Το MESSINIA FORUM θέλουμε να αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για τη Μεσσηνία, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία προϋποθέσεων και δυναμικής για βιώσιμη οικονομική και τουριστική εξέλιξης. Προσβλέπουμε για ακόμα μια χρονιά, στην μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε ενδιαφερόμενο επαγγελματία της εστίασης, επιχειρηματία, τυποποιητή, παραγωγό που θέλει να έχει πιο ενεργή παρουσία. Όποιος επιθυμεί να εκδηλώσει ενδιαφέρον, μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με την οργανωτική επιτροπή του FORUM.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MESSINIA FORUM 2

Ώρα έναρξης: 11.00 π.μ.
Εγγραφές – Προεγγραφές: 10.00 – 11.00 π.μ.
www.messinia-forum.gr/
www.messinia-sem.gr

Δημοφιλέστερα

To Top