Το δικό μου Σχολείο

2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Πρώτο πανελλήνιο βραβείο για την προώθηση του 8ου Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στο πλαίσιο του 8ου Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, διενεργήθηκε πανελλήνιος μαθητικός διαγωνισμός για τη δημιουργία ραδιοφωνικού ή τηλεοπτικού σποτ για την προώθηση του Μαθητικού Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την οργανωτική επιτροπή Ανατολικής Κρήτης αλλά έλαβαν μέρος σχολεία από όλη την Ελλάδα.
Το πρώτο βραβείο πήρεο το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας με τους μαθητές του Κορμά Αθανάσιο-Αναστάσιο, Δεδούση Δημήτη και την καθηγήτρια τους Σταυράκη Ευσταθία να δημιουργούν ένα πολύ όμορφο, σύγχρονο και δυναμικό μονόλεπτο σποτ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ένας από τους βασικότερους στόχους του Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας είναι η ενεργή συμμετοχή των μαθητών, με σύγχρονα εργαλεία τεχνολογίας αλλά και τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους.

Για το διαγωνισμό, οι μαθητές έπρεπε να δημιουργήσουν ένα τηλεοπτικό ή ένα ραδιοφωνικό σποτ χρησιμοποιώντας υλικό, λογισμικό και άλλα ψηφιακά ή αναλογικά εργαλεία της επιλογής τους. Η επιλογή της ιδέας του σποτ ήταν ελεύθερη για τους μαθητές, όμως θα πρέπει να νοηματοδοτεί το μήνυμα και τις αξίες που διαχέει ως δράση το Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Παρόλο που το μαθητικό φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα και όλες οι συμμετοχές παίρνουν τιμητικά διπλώματα, η οργανωτική επιτροπή Ανατολικής Κρήτης αποφάσισε τo 1ο σε βαθμολογία spot να κερδίσει ένα δώρο προσφορά της ΕΠΕ (Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδας), την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Στην κριτική επιτροπή συμμετείχαν οι

·Σπύρος Βασιλάκης, Καθηγητής Πληροφορικής. Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Φεστιβάλ
·Γιάννα Παπαδάκη, Καθηγήτρια Μουσικής, 2ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου
·Κωστής Μακάκης, Καθηγητής Θεατρολογίας
·Βούλα Νεονάκη, Τηλεοπτική Παραγωγός, Κρήτη TV
·Μπαμπης Μεραμβελιωτάκης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός, Super 904
οι οποίοι και βαθμολόγησαν τα σποτ αφού τα είδαν και τα άκουσαν.

Πρώτο σε βαθμολογία βγήκε το σποτ που απέστειλε το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, που κερδίζει και το δώρο της ΕΠΕ (θα αποσταλεί από την ΕΠΕ στο σχολείο). Στη 2η θέση το 47ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου και στην 3η θέση το 4ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Αλικαρνασσού. Όλα τα σχολεία θα πάρουν τιμητικό έπαινο συμμετοχής στο διαγωνισμό!

http://digifest-spot.blogspot.gr/

To Top