ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η 2η Γαλάζια Νύχτα φέρνει κι επίσημα το Καλοκαίρι στην Καλαμάτα

ΟΛΗ Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΠΑΡΤΙ!

Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή της δεύτερης “γαλάζιας νύχτας” που διοργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας, με την σημαντική υποστήριξη των εθελοντών, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, από τις εννέα το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες!

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο, την πρώτη και ημερολογιακά ημέρα του καλοκαιριού- ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Νίκας προσκάλεσε τους δημότες και τους επισκέπτες να βρεθούν το βράδυ της Παρασκευής στην παραλιακή ζώνη της Καλαμάτας, όπου θα έχει στηθεί ένα μεγάλο υπαίθριο πάρτι, σε τέσσερα σημεία, με μουσική, διασκέδαση και φυσικά νυχτερινό μπάνιο!

Μουσικές εκπλήξεις και δώρα απο τους ραδιοφωνικούς σταθμούς

Τα τέσσερα σημεία που έχουν αναλάβει οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης να στήσουν τη δική τους παραγωγή, είναι: το πρώτο στην κεντρική προκυμαία, το δεύτερο απέναντι από την πλατεία της Ανάστασης, το τρίτο απέναντι από το δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου στο ξενοδοχείο Ηοrizon blue και το τέταρτο κοντά στο ξενοδοχείο Filoxenia!
Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις και κληρώσεις δώρων από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ θα τραγουδήσουν συγκροτήματα της Καλαμάτας, καθώς και η τραγουδίστρια Μαλού Κυριακοπούλου.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διασκεδάσει ο κόσμος, να αναδείξει τις ομορφιές της πόλης και να αυξήσει την επισκεψιμότητα σε μία περίοδο που σχεδόν έχουν ολοκληρωθεί οι υποχρεώσεις των μαθητών και μπαίνει και το καλοκαιράκι!
Θέλοντας έτσι να κάνουν την Καλαμάτα την πρώτη καλοκαιρινή επιλογή μιας μερίδας επισκεπτών που θα απολαύσει και τις γαστρονομικές της εκπλήξεις!

10.000 μπουκάλια νερό δωρεάν στον κόσμο

Ο Δήμος Καλαμάτας μάλιστα θα διαθέσει δωρεάν νερό σε όλο τον κόσμο (10.000 μπουκάλια), καθώς υπάρχει χορηγία εκ μέρους της εταιρείας εμφιάλωσης νερού «Ανδανία». Το νερό θα είναι δροσερό, με τη βοήθεια της παγοποιΐας Σπανούδη.

“Δια χρωμάτων” απο το Εικαστικό Εργαστήρι

Στο πλαίσιο της 2ης Γαλάζιας Νύχτας θα προηγηθούν στις 20.00 το απόγευμα από το Εικαστικό Εργαστήρι τα εγκαίνια της έκθεσης “διά χρωμάτων” με έργα των σπουδαστών. Η Έκθεση θα λειτουργεί όλο το καλοκαίρι, κάθε βράδυ από τις 19.00 έως τις 22.00, εκτός από Σαββατοκύριακο, για να μπορέσουν να δουν και οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Καλαμάτας την εικαστική δημιουργία της πόλης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2017.

Πρώτη μεγάλη πρόβα για το ρεκόρ Γκίνες στο Καλαματιανό

Να επισημανθεί ότι κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα γίνει και η πρώτη μεγάλη πρόβα για το ρεκόρ συμμετοχής στον Καλαματιανό χορό στην κεντρική προκυμαία του Λιμανιού της πόλης.

Και Εθελοντές για τις Πρώτες Βοήθειες

Θα συνδράμουν κατά τη διάρκεια της βραδιάς-εφόσον χρειαστεί- η ομάδα «Γαία», οι Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.
Κέντρο παροχής Πρώτων Βοηθειών θα είναι η πλατεία του Ιερού Ναού της Ανάστασης.
Χώροι στάθμευσης διαθέσιμοι, σύμφωνα με τον Δήμο, θα υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο, ενώ διατίθεται από το κατάστημα «Φαραί» το πάρκινγκ μεταξύ αυτού και του καταστήματος με τις νεροτσουλήθρες.

To Top