Μεσσηνιακή Κουζίνα

28 πιάτα με συστατικό το σύκο στον Διαγωνισμό Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής

Με 28 πιάτα, η μεγάλη πλειοψηφία των οποίων ήταν υψηλού επιπέδου, πρωτότυπα και δύσκολα, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25/07 στο “Elite City Resort”, ο Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο και με προσκεκλημένο και τιμώμενο πρόσωπο τον κ. Ηλία Μαμαλάκη.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελούνταν από τον ίδιο τον κ. Ηλία Μαλαπάνη και την ομάδα των μαγείρων του “Elite City Resort” υπό τον σεφ Δημήτρη Καρρά.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε, μαζί με δώρο σκεύη και εξαρτήματα κουζίνας από την εταιρία NAVA, αξίας 400 ευρώ, η Βασιλική Πουλέα. Είχε φτιάξει ψητό χοιρινό ρολό με πατάτες. Το χοιρινό ήταν γεμιστό με σύκο. Όπως ανέφερε ο Ηλίας Μαμαλάκης, ήταν από τα πιο ωραία φαγητά που έχει δοκιμάσει στη ζωή του!

Αυτό είναι το πιάτο που κέρδισε το πρώτο βραβείο

Πρόσθεσε ότι ήταν πιάτο που μπορούσε να σταθεί σε πολύ υψηλό επίπεδο για το άψογο δέσιμο της γεύσης του ψητού με τη γλυκύτητα του σύκου.

Το δεύτερο βραβείο, μαζί με δώρο ένα tablet, προσφορά του βιβλιοπωλείου “Βιβλιόπολις – Δήμητρα Δημοπούλου” από την Καλαμάτα, κέρδισε η Ευσταθία Χαραλαμποπούλου-Καρούτζου, η οποία είχε φτιάξει τρουφάκια με σύκο και χαρούπι.

Το τρίτο βραβείο, μαζί με δώρο μια κουζινομηχανή, προσφορά του Κώστα Βασιλειάδη, υπεύθυνου της ταβέρνας που λατρεύει πολύς κόσμος νοτιοδυτικά του Βιοτεχνικού Πάρκου, κέρδισε η Μαρία Γιαννακοπούλου. Είχε παρασκευάσει μια τάρτα σύκου, ένα “εναλλακτικό τσιζ κέικ” με συκόκρεμα, τυρί και σάλτσα όπως ανέφερε ο Ηλίας Μαμαλάκης.

Απονεμήθηκε βραβείο και στο πιο ξεχωριστό πιάτο, κατά την κρίση της επιτροπής, σε ό,τι αφορά την εμφάνιση. Το συγκεκριμένο βραβείο, μαζί με δώρο ένα κουζινάκι, προσφορά του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου, διοργανωτή του Διαγωνισμού, κέρδισε ο Κώστας Τσορώνης που είχε φτιάξει κρύα σούπα με τομάτα, παντζάρι, και σύκο. Ήταν μια συνταγή βασισμένη στην Ισπανική σούπα “Σαλμορέχο”.

Ο Διαγωνισμός Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με πρωταγωνιστή το Σύκο είναι εκδήλωση του Μορφωτικού Συλλόγου Πολυλόφου “Ο Άγιος Δημήτριος” και εντάσσεται στο πλαίσιο των Μεσσηνιακών Ημερών Σύκου, οι οποίες θα συνεχιστούν με το Street Food Festival, που θα πραγματοποιηθεί στον Πολύλοφο στις 3 Αυγούστου 2019 και θα κορυφωθούν και φέτος αργότερα τον Αύγουστο, στις 18 του μήνα, με την 18η Γιορτή Σύκου στον Πολύλοφο.

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολυλόφου «Ο Άγιος Δημήτριος» εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλες τις συμμετέχουσες και όλους τους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, καθώς επίσης ευχαριστεί τους φορείς της αυτοδιοίκησης για την υποστήριξή τους, τους υπόλοιπους συνεταιριστικούς και παραγωγικούς φορείς για την αρωγή τους και όλους τους χορηγούς των εκδηλώσεων των Μεσσηνιακών Ημερών Σύκου.

To Top