Υγεία

27 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο

Καθόλου καλά δεν ξεκινά η εβδομάδα με διψήφιο και πάλι αριθμό κρουσμάτων στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφονται στο Νομό μας 27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενισχύοντας την εκτίμηση για έξαρση κρουσμάτων στο Νομό μας τις τελευταίες μέρες.

622 RAPID TEST ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΜΕΛΙΓΑΛΑ-ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Σήμερα έγιναν από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ 622 δωρεάν τεστ γρήγορης ανίχνευσης κορονοϊού στο Νομό μας. Συγκεκριμένα έγιναν rapid test σε Καλαμάτα, Μελιγαλά και Καρδαμύλη, ενώ για αύριο, Τρίτη 13 Ιουλίου, το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ προβλέπει δωρεάν τεστ σε Καλαμάτα, Κυπαρισσία και Πύλο από τις Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ.

Όσον αφορά τα rapid test που έγιναν χθες, Κυριακή,  έξω από το “Αλ.Κουμουνδούρος” στην Καλαμάτα, ο ΕΟΔΥ δημοσιοποιεί σήμερα τα αποτελέσματα ως εξής:

309 rapid test με 4 θετικά(1.29%) αφορούν σε 2 άνδρες και 2 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 22 έτη. Τα υπόλοιπα κρούσματα (συνολικά 12 διαγνώστηκαν χθες Κυριακή) προέκυψαν από αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests).

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 6 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΟΝΟΪΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Στον αντίποδα πάντως, ελάχιστοι παραμένουν οι νοσηλευόμενοι με κορονοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, μόλις 6 ασθενείς αριθμεί η Κλινική Covid του Νοσοκομείου, μετά και τις 3 εισαγωγές ασθενών που έγιναν σήμερα αλλά και τα 2 εξιτήρια που δόθηκαν σε ασθενείς που ανάρρωσαν. Παραμένει άδεια η ΜΕΘ Covid. Oι ελάχιστοι ασθενείς και η κενή ΜΕΘ είναι τα μόνα ενθαρρυντικά δεδομένα αυτή τη στιγμή για την επιδημιολογική κατάσταση της Μεσσηνίας σε αντιδιαστολή με τα ολοένα αυξανόμενα ημερήσια κρούσματα.

Μαίρη Περδικέα

 

27 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο
To Top