Χορός

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού: Παρουσιάζεται αύριο το πρόγραμμά του και στην Καλαμάτα

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 21:00, ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Με την ομάδα Ultima Vez του Wim Vandekeybus και το τελευταίο έργο του, με τίτλο Traces, ξεκινάει στις 21 Αυγούστου στις 22.00 στο Αμφιθέατρο Κάστρου Καλαμάτας, το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, που θα ολοκληρωθεί στις 30 του μήνα, με την ομάδα Peeping Tom στο έργο Diptych, των Gabriela Carrizo και Franck Chartier, καλλιτεχνικών διευθυντών της ομάδας.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, τόσο στο Αμφιθέατρο του κάστρου, όσο και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με 21 συνολικές παραγωγές κορυφαίων ελλήνων και ξένων δημιουργών, που μας καλούν να κρατήσουμε ζωντανή την επαφή μας με την τέχνη της κίνησης.
Αναλυτικά το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 12 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας.

ΔΕΙΤΕ  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ http://kalamatadancefestival.gr/index.php/el/performances-gr

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αποτελεί κορυφαία δραστηριότητα του Διεθνούς Κέντρου Χορού της πόλης. Ιδρύθηκε την άνοιξη του 1995 με αντικείμενο την προώθηση της χορευτικής τέχνης και με άξονες την έρευνα, την εκπαίδευση και την καλλιτεχνική δράση και παραγωγή.
Στα είκοσι έξι χρόνια παρουσίας του στα ελληνικά χορευτικά πράγματα και χάρη στην υποστήριξη της τοπικής αρχής κατάφερε να κερδίσει την δική του ξεχωριστή θέση και αναγνώριση στη γεωγραφία των φεστιβάλ του μεσογειακού νότου, στήνοντας γέφυρες με την παγκόσμια χορογραφική δημιουργία.
Ονόματα πολύ σημαντικών δημιουργών, που γράφουν την ίδια την ιστορία του σύγχρονου χορού, εμφανίσθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα φρόντισε για την προβολή και ενίσχυση της ελληνικής δημιουργίας είτε μέσα από την ανάθεση χορογραφικού έργου σε ταλαντούχους δημιουργούς, είτε μέσα από την στήριξη της πειραματικής διάθεσης νέων ομάδων.
Αναπόσπαστο μέρος του Φεστιβάλ αποτελούν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού, τα εργαστήρια και οι διαλέξεις που απευθύνονται σε σπουδαστές και επαγγελματίες του χώρου, ενώ στις παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται οι εκδόσεις και οι παραγωγές video dance.
Η πολυμορφία τάσεων που διαπερνά τον σύγχρονο χορό αλλά και η διεύρυνση του κοινού που προσεγγίζει και αγαπά αυτή την τέχνη αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή βασικό μέλημα της πολιτικής προγραμματισμού του. Σήμερα στα είκοσι έξι χρόνια της πορείας του, ένα πολύχρωμο κοινό ανταποκρίνεται με ενθουσιασμό κάθε καλοκαίρι στο κάλεσμα του Φεστιβάλ. Η Καλαμάτα, πόλη του χορού, υποδέχεται την 26η κατά σειρά διοργάνωση από τις 21 έως τις 30 Αυγούστου 2020.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων

*  ≥ viva.gr

*  ≥ Πληροφορίες για το δίκτυο φυσικών σημείων πώλησης της VIVA

*  ≥  Βρείτε ένα Viva Spot κοντά σας

26ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού: Παρουσιάζεται αύριο το πρόγραμμά του και στην Καλαμάτα
To Top