ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάκας: Κάνουμε στοχευμένες παρεμβάσεις στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

4 ΣΗΜΑΙΕΣ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕ ΚΑΘΑΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο πρόεδρος της κεντρικής αγοράς Καλαμάτας Γιάννης Μπάκας και αναφέρθηκε στις ενέργειες και τις στοχευμένες παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, με σκοπό την την αναβάθμιση των υπηρεσιών της αγοράς προς όφελος των επισκεπτών, των εργαζομένων, των επαγγελματιών και των παραγωγών.
Ο κ. Μπάκας αναφέρθηκε στην κατάθεση του φακέλου για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιριακού συγκροτήματος με φωτοβολταϊκό σύστημα ισχύος 15 kW και τόνισε ότι οι παρεμβάσεις στην υγρομόνωση του γερασμένου κτιρίου συνεχίζονται, ενώ τις επόμενες ημέρες θα αποσταλούν επιστολές στις τέσσερις συστημικές τράπεζες για να γίνει η προθεσμιακή κατάθεση μέρους των αποθεματικών της Αγοράς.
Συνέχισε λέγοντας: "Έχοντας αυτή την στόχευση εντατικοποιούμε τις παρεμβάσεις μας σ’ αυτό το κτιριακό συγκρότημα συνολικής επιφανείας στεγασμένων χώρων πλέον των 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Η έκταση του χώρου το καθιστά ένα από τα μεγαλύτερα super market που ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

Με προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές και ποιότητα, στοιχεία που τα βρίσκει ο καταναλωτής μόνο στους στεγασμένους και τους υπαίθριους χώρους της ΑΓΟΡΑΣ.

Στην Χονδρική Αγορά παραγωγών –αγροτών που λειτουργεί τις πρώτες πρωϊνές ώρες και σε εφαρμογή του κανονισμού Λειτουργίας προσέρχονται μόνο Καλαματιανοί παραγωγοί. Εξαίρεση αποτελεί η Τετάρτη όπου επιτρέπεται η είσοδος σε όλους τους Μεσσήνιους παραγωγούς. Η παραβίαση του Κανονισμού Λειτουργίας επιφέρει τσουχτερά πρόστιμα που κλιμακώνονται έως 1.000 € για κάθε παράβαση.

Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση – ανάπλαση του νότιο δυτικού τμήματος της Λαϊκής Αγοράς Καλαμάτας (βόρειο πάρκινγκ) για την πλήρη παροχέτευση των ομβρίων υδάτων,
Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση στην βάση του ψυκτικού θαλάμου συλλογής υπολειμμάτων στην ιχθυαγορά,
Βρίσκεται σε εξέλιξη η συντήρηση του ηλεκτρολογικού δικτύου του κτιρίου, όπως επιδιόρθωση πινάκων, όπως είναι η αντικατάσταση των συσκευών καταστροφής εντόμων σε κρεοπωλεία, ψαράδικα κλπ .

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, αναφέρθηκε σε μία σημαντική όπως τόνισε παρέμβαση με άκρως συμβολικό χαρακτήρα:
Στην αρχή και στο τέλος του κτιριακού συγκροτήματος θα τοποθετηθούν τέσσερις συνολικά ιστοί και θα αναρτηθούν από μία ελληνική σημαία και μία σημαία του δήμου Καλαμάτας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην συμβολική αυτή κίνηση που θα δηλώνει ότι το κτιριακό συγκρότημα της κεντρικής αγοράς Καλαμάτας είναι ιδιοκτησία της πόλης, είναι περιουσιακό στοιχείο των Καλαματιανών, ανήκει στους κατοίκους της πόλης και δεν το χρωστάμε σε κανέναν" τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Μπάκας.

Δημοφιλέστερα

To Top