Υγεία

251 rapid test έγιναν στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και όλα αρνητικά στον κορονοϊό

Για δεύτερη φορά μέσα στον Ιανουάριο τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά έλαβαν την πρωτοβουλία να διεξάγουν στον χώρο του σχολείου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, μαζί με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντριών του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας Ε.Ε.Σ. rapid tests ανίχνευσης του ιού Covid-19 τόσο για το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, όσο και για όλους τους συμπολίτες μας

Με αφορμή και το επικείμενο άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων από τη Δευτέρα, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά παραχώρησαν  χθες, Παρασκευή, τον προαύλιο χώρο τους προκειμένου να γίνουν γρήγορα τεστ ανίχνευσης κορονοϊού από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, μέσω drive through.

Ωστόσο, η βροχόπτωση άλλαξε τα σχέδια και έτσι τα τεστ έγιναν σε στεγασμένο χώρο των Εκπαιδευτηρίων. Πολύς κόσμος προσήλθε για να εξεταστεί και τα αποτελέσματα προκάλεσαν ανακούφιση σε όλους, καθώς και οι 251 πολίτες που προσήλθαν να εξεταστούν, ήταν όλοι τους αρνητικοί.

Να σημειωθεί οτι για δεύτερη φορά μέσα στο μήνα το Σχολείο παραχωρεί τους εξωτερικούς χώρους του προκειμένου να υποβληθούν μαζικά πολίτες σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Το ίδιο είχε γίνει και πριν την επαναλειτουργία Δημοτικών και Νηπιαγωγείων, στις 7  Ιανουαρίου, με αριθμό-ρεκόρ πολιτών, 425, που προσήλθαν και όλα τα τεστ που έκανε ο ΕΟΔΥ να βγαίνουν και τότε αρνητικά.

Ο Φώτης Μπουγάς μιλώντας στο Messinialive δήλωσε πως “Θεωρούμε ότι ο τακτικός έλεγχος είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέτρα που μπορεί να λάβει ο καθένας μας, ώστε να προστατέψουμε την υγεία μας αλλά και να περιορίσουμε τη διάδοση του ιού”.

 

To Top