Χορός

23o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Επίσημη παρουσίαση του προγράμματος

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης η παρουσίαση του προγράμματος του 23ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που θα διοργανωθεί στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα από τις 14 μέχρι τις 23 Ιουλίου.
Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας από την καλλιτεχνική διευθύντρια, Κατερίνα Κασσιούμη.

O κόσμος που βρέθηκε εκεί παρακολούθησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον- μέσα σε μία ώρα- την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος και των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν-μάλιστα κάποιες παραστάσεις παρουσιάζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας.
Μετά τον χαιρετισμό από την πρόεδρο της “Φάρις”, Αναστασία Μπελογιάννη, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, στη σύντομη ομιλία του, ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση για τη σημαντική συνεισφορά του στην πραγματοποίηση και φέτος του Φεστιβάλ.

Το 23ο διεθνές φεστιβάλ είναι αφιερωμένο φέτος στην μεγάλη κυρία του ελληνικού χορού Ζουζού Νικολούδη που το στήριξε από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του!

Η καλλιτεχνική διευθύντρια πριν παρουσιάσει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ευχαρίστησε την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου για την υποστήριξη της.
Το 23ο διεθνές φεστιβάλ χορού θα παρουσιάσει καταξιωμένους έλληνες και ξένους χορογράφους και ομάδες με ξεχωριστά έργα σύγχρονου χορού που αποκαλύπτουν τη ζωντάνια και την αστείρευτη ενέργεια της διεθνούς και της ελληνικής χορευτικής σκηνής.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται οι ομάδες και οι χορογράφοι Moving Into Dance Mophatong από τη Νότια Αφρική με χορογράφο την Τζέσσικα Νιούπεν, και οι ομάδες των Χελένα Φρανσίν και Όρι Φλόμιν από τη Σουηδία, της Ισπανο-ολλανδής Μαρίνας Μασκαρέλ, του Άντι Μπούτρους, Άραβα του Ισραήλ και του Ιταλού Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι. Επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζονται όλα τα έργα των ξένων χορογράφων.

ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Φέτος, το Φεστιβάλ επικεντρώνεται σε δύο βασικά θέματα που αλληλοσυμπληρώνονται και τα οποία αναδεικνύονται σε όλο το πρόγραμμα: στην ανάγκη για αλλαγές και μετατροπές κοινωνικών συνθηκών και νοοτροπιών, άλλοτε μέσω δυναμικών συγκρούσεων και άλλοτε μέσω ειρηνικών αναζητήσεων, καθώς και στην εμβάθυνση του διαλόγου ανάμεσα στη σύγχρονη χορευτική γραφή και την παράδοση.
Σε αυτό το πλαίσιο, ομάδες όπως οι Moving Into Dance Mophatong με την παράσταση Ρωμαίος & Ιουλιέττα / ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΓΙΟΧΑΝΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ, η ομάδα The Vertigo Dance Company με την παράσταση Yama, η χορογράφος Marina Mascarell με την παράσταση Three Times Rebel, η Ομάδα Σύγχρονου Χορού Creo με την παράσταση απόγειος, η ομάδα Κινητήρας με την παράσταση Ανύποπτος Χρόνος παρουσιάζουν με ενάργεια τους προβληματισμούς τους. Παράλληλα, ομάδες όπως το Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο – Μπαλέτο της Λορραίνης, που παρουσιάζει δημιουργίες χορογράφων που σημάδεψαν τον σύγχρονο χορό όπως η Τρίσα Μπράουν, ο Μερς Κάννιγχαμ, η Ματίλντ Μοννιέ, και ακόμα το CCN2-Εθνικό Χορογραφικό Κέντρο της Γκρενόμπλ με τον Ρασίντ Ουραμντάν, η Ομάδα Χορού ΖΗΤΑ με την Ίριδα Καραγιάν, και οι χορογράφοι Άντι Μπούτρους, Αντρέα Κοστάντσο Μαρτίνι, Γιάννης Μανταφούνης και Ίφε Μακατάμνυ με το διαδραστικό έργο One One One, διερευνούν τα όρια του σώματος, της κίνησης, των αισθήσεων.
Από αυτή τη σκοπιά, το 23ο Φεστιβάλ, πολύπλευρο και πολύμορφο, σε μια εποχή κατά την οποία το σώμα γίνεται το κατεξοχήν πεδίο διαπραγμάτευσης εννοιών και ταυτοτήτων, συμμετέχει στον σύγχρονο προβληματισμό και προσφέρει υψηλού επιπέδου αισθητική απόλαυση, ψυχαγωγία, αλλά και γνώση.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού επενδύει ιδιαίτερα στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, επιλέγοντας να οργανώσει τόσο ένα πολυήμερο σεμινάριο, όσο και εργαστήρια ή masterclass μικρότερης έως και μονοήμερης διάρκειας, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους επαγγελματίες ή σπουδαστές του χορού, ακόμα και φιλότεχνους –κατά περίπτωση– να παρακολουθήσουν κάποιο από αυτά.
Οι παράλληλες εκδηλώσεις του –κυρίως, ενδιαφέρουσες κινηματογραφικές προβολές, πάντα σε σχέση με το χορό και παρουσιάσεις της δουλειάς των σεμιναρίων με ελεύθερη είσοδο για όλους, αλλά και ένα ρεσιτάλ πιάνου– εμπλουτίζουν το καθαρά χορευτικό πρόγραμμα και οδηγούν τα βήματα του κοινού από το Προαύλιο του Μεγάρου Χορού έως και το Αμφιθέατρο του Κάστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας που βρίσκεται στην Καλαμάτα.
Εκτός από τους προαναφερθέντες χώρους, φέτος παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Παραλία και στην Κεντρική Πλατεία – Βασιλέως Γεωργίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας και, φυσικά, στην Κεντρική Σκηνή του Μεγάρου Χορού, όπως και στο Στούντιό του.
Παράλληλα, το Ζουμπούλειο Μέγαρο –όπου βρίσκονται και τα γραφεία του Διεθνούς Κέντρου Χορού Καλαμάτας και του Φεστιβάλ–, μαζί με το Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας και το Αμφιθέατρο του Κάστρου θα υποδεχθούν μέρος του φετινού εκπαιδευτικού προγράμματος.

Τιμές εισιτηρίων

– Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Κεντρική Αίθουσα: 15 € & 12 € (φοιτητικό/ μειωμένο)*
– Παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας-Στούντιο: 12 € (γενική είσοδος)
– Παραστάσεις στο Πνευματικό Κέντρο: 12 € (γενική είσοδος)
– Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του Φεστιβάλ: 10 €
– Η είσοδος σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις και στην παράσταση Ανύποπτος Χρόνος, της Αντιγόνης Γύρα, με τον ΚΙΝΗΤΗΡΑ, στην Κεντρική Πλατεία, ελεύθερη.


* H έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και η είσοδος με αυτά στο θέατρο γίνεται με την επίδειξη της αντίστοιχης ειδικής κάρτας (Φοιτητική κάρτα / Κάρτα πολιτισμού / Κάρτα ανεργίας / Κάρτα Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων / Κάρτα Σωματείου Εργαζομένων στο Χώρο του Χορού / Κάρτα ΑΜΕΑ).
src=”https://www.messinialive.gr/wp-content/uploads/2017/06/ttttttt.jpg” alt=”” width=”2048″ height=”1356″ class=”alignnone size-full wp-image-5734″ />

Προπώληση:

Έναρξη προπώλησης εισιτηρίων: Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017
• Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας
10:00-13:00 & 18:30-21:00 καθημερινά
• Πληροφορίες για εισιτήρια & αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (Visa & Mastercard) καθημερινά εκτός απογεύματος Σαββάτου και Κυριακής
T: 27210 28193 & 27210 96753 F : 27210 89416
·Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά: www.kalamatadancefestival.gr

To Top