Αθλητισμός

20άρι Μεσσήνης: Ένας νέος αγώνας έρχεται για να μείνει!

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Ένα νέο αγώνα δημοσίου δρόμου με την επωνυμία «Στα χνάρια της ιστορίας» θα διοργανώσει το Σάββατο 22 Αυγούστου ο νεοσύστατος Σύλλογος Αθλουμένων Μεσσήνης, ο ευρύτατα γνωστός πλέον ως ΣΑΜ, με τη συνεργασία του  Δήμου  Μεσσήνης, έχοντας παράλληλα την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

Πρόκειται για το μοναδικό σε αυτούς τους… άγονους 8 μήνες δρομικό γεγονός εντός Μεσσηνίας.

Ο νομός φιλοξενούσε σε διάφορα σημεία του εντός κάθε χρονιάς έως και 30 γεγονότα δρομικά, βουνού και multi στα οποία η πανδημία επέβαλε απαγορευτικό…

Οι οργανωτές θα τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ.

ΣΧΕΔΙΑΣΑΝ 2 ΑΓΩΝΕΣ

Ο «μεγάλος», αυτός των 20 χλμ αναφέρεται στην ιστορία. Συνδέει την αρχαία, την πόλη του Αριστομένη, με τη νέα Μεσσήνη ή το Νησί όπως αγαπούν να την ονομάζουν οι Μεσσήνιοι. Ξεκινά από την πλατεία του Ανω Μαυροματίου (Αρχαία Μεσσήνη ή Ιθώμη) στις 18:00. Eκεί η υψομετρική δείχνει 394μ. Η διαδρομή «σπρώχνει» τους δρομείς να τρέξουν γρήγορα γιατί έως και τα 8300μ είναι κατηφορική (downhill). Σε αυτό το χιλιομετρικό σημείο, στο Αριστοδήμειο, έχομεν υψόμετρο 42, δηλαδή μείον 352μ!

Ακολουθεί το πεδινό τμήμα, ολίγον κατηφορικό και κυρίως επίπεδο. Διέρχεται από τα χωριά Εύα, Τρίοδο, Καρτερόλι και καταλήγει στην πλατεία της Μεσσήνης. Προβλέπονται τέσσερις σταθμοί υποστήριξης/τροφοδοσίας με νερό και τζελ (4ο-8ο-12ο και 16ο χλμ). Θα τιμηθούν οι έξι πρώτοι άνδρες και γυναίκες με έπαθλα. Ολοι οι τερματίζοντες παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο, δίπλωμα και τεχνικό t-shirt.

ΜΙΚΡΟΣ” ΑΓΩΝΑΣ 5ΧΛΜ

Ο «μικρός» αγώνας, αυτός των 5χλμ ξεκινά στις 19:00 και τερματίζει στην πλατεία του Νησιού. Η διαδρομή θεωρείται πανεύκολη για όλους και γρήγορη για καλογυμνασμένους! Κινείται σε δρόμους της πόλης και εξέρχεται ΒΔ προς Κάτω Μαυρομάτι. Εκεί χαράχθηκε μια μικρή κυκλική διαδρομή εντός του χωριού έως την ευθεία της επιστροφής για τον τερματισμό.

Άνδρες της Τροχαίας Καλαμάτας και του ΑΤ Μεσσήνης θα φροντίσουν για την ομαλή κίνηση των δρομέων εντός των διαδρομών και των οχημάτων εκτός αυτών. Ιατρικό προσωπικό και νοσηλευτές του ΚΥ θα βρίσκονται σε ετοιμότητα σε επίκαιρα σημεία (εκκίνηση, σταθμοί, τερματισμός). Οι εθελοντές πλαισιώνουν την όλη οργάνωση σε όλα τα πόστα με την πολύτιμη προσφορά τους.

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Η προθεσμία υποβολής συμμετοχής καταλήγει την ερχόμενη Τρίτη 18 Αυγούστου στις 00:00. Κόστος 10 ευρώ για τα 20χλμ και μόλις 3 ευρώ για τα 5χλμ. Πρόθυμοι να πληροφορήσουν τους ενδιαφερόμενους και κυρίως να βοηθήσουν σε θέματα διαμονής ο Γιάννης Πουλάκος τηλ: 6945003291 και ο Γιώργος Ψαλίδας τηλ: 6974061582.

Το πρόγραμμα

Σάββατο 22 Αυγ – 10:00 έως 14:00 παραλαβή αγωνιστικού πακέτου, στάδιο Μεσσήνης

16:00 αναχώρηση λεωφορείων προς αρχαία Μεσσήνη για τους δρομείς
18:00 έως και 18:10 διαλειμματική εκκίνηση 20 χλμ

19:00 εκκίνηση δρόμου 5χλμ, πλατεία Μεσσήνης

21:00 έως 21:30 απονομές, ομιλίες, κ.α.

Οι επισκέπτες-δρομείς θα γευθούν τη Μεσσηνιακή φιλοξενία, τη μοναδική γουρνοπούλα στο Νησί και αλλού (πχ Πεταλίδι), τις πολύ χαμηλές τιμές και τα ποιοτικά καταλύματα. Παράλληλα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μαγευτική αμμουδιά μήκους 7-8 χλμ από τη Μπούκα έως και τη Βελίκα, να επισκεφθούν την αρχαία Μεσσήνη και να χαρούν τις άλλες ομορφιές του ιστορικού τόπου.

20άρι Μεσσήνης: Ένας νέος αγώνας έρχεται για να μείνει!
To Top