Το δικό μου Σχολείο

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας: Σημαντικές δωρεές κι έργα το αναβάθμισαν σημαντικά

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΚΟΙΝΩΣΗ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΙΠΕΡΙΔΟΥ

Η αναβάθμιση των υποδομών του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στη φετινή σχολική χρονιά παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η διευθύντρια του σχολείου Eλένη Πιπερίδου σε δηλώσεις της εκφράζει την ικανοποίηση της για όσα επιτεύχθηκαν σε μια δύσκολη χρόνια και ευχαριστίες προς όσους βοήθησαν:

“Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό μέρος των χρηματικών προσφορών της “Καπνοβιομηχανίας Καρέλια” και των υπολοίπων δωρητών προσφέροντας στους μαθητές καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες. Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς την “Καπνοβιομηχανίας Καρέλια” και όλους του δωρητές γιατί χωρίς τις προσφορές τους δεν θα μπορούσαμε να έχουμε όλες αυτές τις επιπλέον υποδομές και δυνατότητες.

NOVATEK CAMERA

NOVATEK CAMERA

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Σύλλογο Διδασκόντων και το προσωπικό του σχολείου που εργάστηκαν σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τις τοπικές αρχές για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή του έργου και την ανάδειξη των αναγκών του ειδικού σχολείου”.

NOVATEK CAMERA

NOVATEK CAMERA

Συγκεκριμένα την τρέχουσα σχολική χρονιά έγιναν τα παρακάτω έργα και ολοκληρώθηκαν οι εξής προμήθειες:

1) Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του σχολικού κτιρίου.
2) Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές επισκευές.
3)Αγορά ηλεκτρικών συσκευών για τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος.
4) Αγορά συσκευών κλιματισμού στους χώρους που υπολείπονταν.
5) Αντικατάσταση του κατεστραμμένου σκίαστρου (πάνελ) της εισόδου του σχολείου.
7) Επισκευή εξοπλισμού αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης.
8) Αγορά pc , tablet και διαδραστικών πινάκων στις αίθουσες που υπολείπονταν.
9) Ανανέωση του συστήματος ασφαλείας του σχολείου και ανάθεση της φύλαξής του σε εταιρεία security λόγω του ακριβού εξοπλισμού που υπάρχει πλέον στο σχολείο.
10) Κατασκευή και τοποθέτηση σκίαστρου στον προαύλιο χώρο.
11) Αγορά και τοποθέτηση συστήματος σκίασης στις αίθουσες του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού.
12) Επιστρώθηκε ο προαύλιος χώρος των δύο σχολείων με ασφαλή χλοοτάπητα και χυτό τάπητα και τοποθετήθηκε ειδική κούνια “φωλιά”, όλα με πιστοποίηση ασφαλείας η οποία ήταν δωρεά του κατασκευαστή κ. Μιχάλη Τρουπάκη.
13) Αγορά εκπαιδευτικού –παιδαγωγικού υλικού και εκπαιδευτικών λογισμικών.
14)Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με τοποθέτηση γυψοσανίδων για το διαχωρισμό αιθουσών λόγω της αύξησης των μαθητών του σχολείου.
15)Εξοπλίστηκαν με μικροέπιπλα (βιβλιοθήκες, συρταριέρες, αλλαξιέρες) οι αίθουσες.

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει εγκρίνει την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου σε οικόπεδο ανατολικά του γηπέδου Μπαχράμη και ότι έχει εκπονηθεί και εγκριθεί η σχετική μελέτη κατασκευής από το Υπουργείο Παιδείας.
Ενώ όμως αρχικά η κατασκευή του νέου κτιρίου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του υπουργείου Εσωτερικών, απεντάχθηκε με σκοπό την μελλοντική εκ νέου ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας: Σημαντικές δωρεές κι έργα το αναβάθμισαν σημαντικά
To Top