Το δικό μου Σχολείο

1o Δημοτικό Καλαμάτας: “Ανοίγοντας τα μάτια μας στη συμπερίληψη”

"Ανοίγοντας τα Μάτια μας στη Συμπερίληψη: Η Επίσκεψη του Συνδέσμου Τυφλών στο Σχολείο μας"

Στις 26 Φεβρουαρίου 2024, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας υποδέχτηκε με χαρά τα μέλη του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών της Περιφερειακής Ένωσης Νοτίου Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, η Γεωργία Παπαδέα και οι Γιάννης Χαραλαμπόπουλος και Τσιλίκας Βαγγέλης παρουσίασαν μια σειρά δραστηριοτήτων που κέρδισαν το ενδιαφέρον των μαθητών μας.


Οι επισκέπτες μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στους μαθητές τη γραφή Braille, ένα σύστημα γραφής που αποτελεί ζωτικό εργαλείο για τυφλούς, καθώς και βιβλία του Δημοτικού που είναι γραμμένα με αυτή τη μέθοδο.

Επίσης, έδειξαν στους μαθητές πώς λειτουργεί η κίνηση με λευκό μπαστούνι και παρουσίασαν διάφορα διαδραστικά παιχνίδια και εφαρμογές που αναδεικνύουν τη δυνατότητα της συμμετοχής των τυφλών στην καθημερινή ζωή.


Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων που υλοποιούνται από την Ε΄ και Στ΄ τάξη του σχολείου μας στη Θεματική Ενότητα: «Ενδιαφέρομαι και ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη» και στην υποθεματική: Συμπερίληψη: Αλληλοσεβασμός, διαφορετικότητα.
Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς τα μέλη του Συνδέσμου Τυφλών για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση και ενημέρωση που προσέφεραν. Η παρουσία τους προκάλεσε όχι μόνο το ενδιαφέρον, αλλά και ενίσχυσε το αίσθημα αλληλεγγύης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης στους μαθητές μας" καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου, Δημήτρη Σταματόπουλου.

1o Δημοτικό Καλαμάτας: “Ανοίγοντας τα μάτια μας στη συμπερίληψη”

Δημοφιλέστερα

To Top