ΚΟΙΝΩΝΙΑ

180 ενστάσεις για την Πολεοδομική Μελέτη της Βέργας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ένα από τα κύρια θέματα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η γνωμοδότηση του Σώματος επί των ενστάσεων σχετικά με την επικαιροποίηση της πολεοδομικής μελέτης Παραλίας Βέργας. Όπως ενημέρωσε σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος Παναγιώτα Ντίντα οι ενστάσεις που υποβλήθηκαν για την πολεοδομική μελέτη ήταν 180, γενικά όμως “οι πολίτες της Βέργας αντιλαμβάνονται τη σημασία της ύπαρξης μελέτης και υπάρχει ομοθυμία προκειμένου να αναπτυχθεί και τουριστικά η περιοχή”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά, κατά την ανάρτηση της επικαιροποιηθείσας πολεοδομικής μελέτης υποβλήθηκαν περί τις 180 ενστάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες (γύρω στις 130) αφορούσαν σε επικαιροποίηση κτηματολογικών δεδομένων. Οι υπόλοιπες, 50 περίπου, αφορούσαν σε θέματα ουσίας, τα οποία απαιτούσαν διευθέτηση.

Κατά το διάστημα που μεσολάβησε από την ανάρτηση της μελέτης και την υποβολή ενστάσεων μέχρι σήμερα, ο Δήμος Καλαμάτας, μέσω της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, κατέβαλε κάθε προσπάθεια να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα και, ιδίως, τα προβλήματα που αφορούσαν σε ρυμοτομήσεις οικιών. Κατόπιν συνεννοήσεων και οδηγιών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τα ζητήματα αυτά έκλεισαν και «είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε σ’ αυτήν την εξέλιξη σε ό,τι αφορά στα σπίτια», επεσήμανε η κα Ντίντα.

Στις 9 Νοεμβρίου, το θέμα της πολεοδομικής μελέτης κλείνει από πλευράς αρμοδιότητας του Δήμου Καλαμάτας. Η σχετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου θα διαβιβαστεί στην Περιφέρεια, προκειμένου αυτή να συντάξει την εισήγηση για το τοπικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ). Ο σχετικός φάκελος θα διαβιβασθεί, στη συνέχεια, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, για εισήγηση αναφορικά με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος.

Η κα Ντίντα ανέφερε ότι «οι προσλαμβάνουσες που έχουμε από την περιοχή είναι ότι υπάρχει ομοθυμία για την έγκριση του Σχεδίου. Οι συνθήκες έχουν πια ωριμάσει και οι πολίτες έχουν πραγματικά αντιληφθεί ότι η περιοχή χρειάζεται πολεοδόμηση, προκειμένου να μπορέσει τα επόμενα χρόνια να αναπτυχθεί ομαλά και συγκροτημένα και να αποτελέσει την πιο όμορφη και πιο τουριστική περιοχή του Δήμου Καλαμάτας».

To Top