Το δικό μου Σχολείο

10ο Δημοτικό Καλαμάτας: Rapid test την Πέμπτη σε εκπαιδευτικούς, γονείς του σχολείου αλλά και γειτονικών

ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΩΝ ΤΕΣΤ- RAPID ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πρωτοβουλία φαίνεται πως παίρνουν τα ίδια τα σχολεία, προκειμένου να ελεγχθούν για προληπτικούς λόγους εκπαιδευτικοί και γονείς με τεστ ανίχνευσης κορονοϊού. Έτσι μετά τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά που έκαναν rapid test δύο φορές το προηγούμενο διάστημα, σε εκπαιδευτικούς, γονείς αλλά και γενικό πληθυσμό, σε rapid test προχωρά και το 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου, απευθύνοντας μάλιστα πρόσκληση και στα γειτονικά με αυτό σχολεία.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στον χώρο του σχολείου, το πρωί της Πέμπτης. Στόχος να ελεγχθούν προληπτικά όσο το δυνατόν περισσότεροι, ώστε να εντοπιστούν τυχόν κρούσματα. Με αφορμή την εμφάνιση σιγά σιγά κρουσμάτων σε κάποια σχολεία της Καλαμάτας, τίθεται σε συναγερμό η εκπαιδευτική κοινότητα και οι γονείς, ώστε μέσα από τα προληπτικά τεστ να αποφευχθούν τα χειρότερα.
Tι αναφέρει η ανακοίνωση του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας που υπογράφει ο Διευθυντής του Γιάννης Χριστόπουλος:

“Με σκοπό την καλύτερη δυνατή πρόληψη ενάντια στην πανδημία, το σχολείο μας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ Καλαμάτας προγραμματίζει την ΠΕΜΠΤΗ 28-1-2021 και ώρα 8.30 με 11.00 π.μ, διενέργεια προληπτικών τεστ ανίχνευσης του κορονοιού (rapid test), στην αίθουσα εκδηλώσεων, για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και κηδεμόνες και άλλο προσωπικό του σχολείου αλλά και των όμορων σχολικών μονάδων. Παρακαλούμε για την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καθώς και του άλλου προσωπικού των σχολικών μονάδων”.

Να σημειωθεί ότι κοινοποίηση-κάλεσμα γίνεται και στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας καθώς και στα 8ο, 14ο, 26ο Νηπιαγωγεία Καλαμάτας, των οποίων εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να προσέλθουν για να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορονοϊού.

Μαίρη Περδικέα

10ο Δημοτικό Καλαμάτας: Rapid test την Πέμπτη σε εκπαιδευτικούς, γονείς του σχολείου αλλά και γειτονικών
To Top