Υγεία

100 μικρά παιδιά εμβολιάστηκαν στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας

100 μικρά παιδιά αθιγγάνων, όλων των ηλικιών από βρέφη έως παιδάκια του Δημοτικού, εμβολιάστηκαν σήμερα στον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για Όλους» της Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Εμβολιασμοί έγιναν επίσης σε παιδιά σε καταυλισμούς στο Ασπρόχωμα και στη Μεσσήνη. Πρόκειται για ιατρική παρέμβαση που εντάσσεται στις τριήμερες εξετάσεις που θα γίνουν τις επόμενες δύο ημέρες και σε άλλα σημεία της Μεσσηνίας, όπως το Σάββατο στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Νικολάου Δυτικής Μάνης και την Κυριακή στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά. Ήδη σήμερα στο Κέντρο Υγείας Μεσσήνης έγινε έλεγχος καρδιολογικός, γυναικολογικός, ενδοκρινολογικός με υπερήχους.

Με τη συνδρομή των εθελοντών του Ε.Ε.Σ. στήθηκαν από το πρωί σκηνές στους καταυλισμούς και εκεί προσέρχονταν οι γονείς με τα παιδιά τους προκειμένου να τα εμβολιάσουν.

Εκτός από τον εμβολιασμό των μικρών παιδιών τους έγινε και παιδιατρικός έλεγχος σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό – Περιφερειακό Παράρτημα Καλαμάτας, την Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καλαμάτας και το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Καλαμάτας.

Τα εμβόλια που τους έγιναν είναι της ιλαράς – παρωτίτιδας – ερυθράς, ηπατίτιδας Β΄, διφθερίτιδας – τετάνου – κοκκύτη – πολιομυελίτιδας

Ο εμβολιασμός θα επαναληφθεί σε δύο μήνες για τη δεύτερη δόση, ενώ η υπεύθυνη του προγράμματος “Υγεία για όλους”, Ελένη Σωτηροπούλου, μιλώντας στο MessiniaLIVE έστειλε το δικό της μήνυμα, τα παιδιά να μην ζουν στις άθλιες αυτές συνθήκες και να πάνε όλα στο σχολείο που είναι και το πρώτο βήμα για την κοινωνική τους ένταξη.

Τη δράση υγείας διοργάνωσε η Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την 6η ΥΠΕ, το Δήμο Καλαμάτας, το Νοσοκομείο Καλαμάτας, τον Ε.Ε.Σ. – Παράρτημα Καλαμάτας και το 9ο Σύνταγμα Πεζικού και την 120 ΠΕΑ, και συμμετείχε και ο σύλλογος “Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος- Δότες Μυελού των Οστών” με τον γιατρό αιματολόγο και διευθυντή Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, Γιάννη Αδαμόπουλο να παρευρίσκεται.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Unesco και διενεργήθηκε με την υποστήριξη των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

To Top