ΚΟΙΝΩΝΙΑ

10 σχολεία υπό κατάληψη στη Μεσσηνία – Ποιες ζημιές καταγράφηκαν

ΠΟΙΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

Για ένατη ημέρα συνεχίζονται οι καταλήψεις σχολικών μονάδων στη Μεσσηνία και σήμερα δεν λειτούργησαν δέκα σχολικά συγκροτήματα. Συγκεκριμένα υπό κατάληψη από μαθητές βρίσκονται τα σχολεία: 1ο, 4ο, 6ο ΓΕΛ Καλαμάτας, 1ο, 2ο, 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, Γυμνάσιο και Λύκειο Μελιγαλά και Γυμνάσιο Λύκειο Μεθώνης, ενώ έληξε χτες η κατάληψη στο 5ο Γυμνάσιο και το Εσπερινό Καλαμάτας.

Σχετικά με τα κενά των καθηγητών, μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχει εκδοθεί η 3η φάση αναπλήρωσης και θα υπάρχει η εκκρεμότητα στους εκπαιδευτικούς που έλαβαν ή θα λάβουν άδεια ειδικού σκοπού.

Γυφτέας: 100 καρέκλες, 50 θρανία, σπασμένα τζάμια και … φωτιές στα ΕΠΑΛ

Ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, Ηλίας Γυφτέας ενημέρωσε το Δημοτικό συμβούλιο για τις ζημιές που καταγράφηκαν στα ΕΠΑΛ στην οδό Κρήτης. Πάντως χαρακτήρισε ήρεμη την κατάσταση τώρα και δήλωσε έτοιμος να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και οι ελλείψεις στο εκπαιδευτικό υλικό.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Η ΤΗΛΕΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΕΛΟΥΝ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Να σημειωθεί ότι κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο, Αριστοτελία Πελώνη ανακοινώθηκε ότι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη ξεκινούν τα μαθήματα μέσω τηλεδιδασκαλίας. Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε: “Επειδή υπάρχουν ακόμη σχολεία στα οποία συνεχίζονται οι καταλήψεις αποφασίστηκε: Πρώτον ότι όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων. Και δεύτερον ότι από σήμερα στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση”. Μάλιστα όπως δήλωσε νωρίτερα και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, όσοι μαθητές δεν συμμετέχουν στην τηλεδιδασκαλία θα παίρνουν απουσία. Ερωτηθείσα σχετικά με αυτό η Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε: “Είναι προφανές ότι για τις καταλήψεις αυτή η απόφαση έχει και έναν παιδαγωγικό χαρακτήρα, διότι δεν είναι δυνατόν όσοι παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία να συμμετέχουν σε αυτήν”. 

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΑΠΤΟΠ Ή ΤΑΜΠΛΕΤ

Για τους μαθητές που ίσως δεν έχουν λάπτοπ ή τάμπλετ για να συνδεθούν το Υπουργείο διευκρινίζει: Έχουν ενισχυθεί τα σχολεία με πάνω από 20.000 φορητές συσκευές οι οποίες διατίθενται ήδη, με απόφαση του Διευθυντή, σε αυτούς που τις έχουν ανάγκη. Αναμένονται άλλες περίπου 50.000 συσκευές μέσω ΕΣΠΑ.

To Top