Παιδί

10 νέες παιδικές χαρές ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Μεσσήνης

Οι 10 νέες παιδικές χαρές που ολοκληρώθηκαν κόστισαν 269.712 ευρώ, και καλύφθηκαν από το πρόγραμμα “ΦιλόΔημος 2” , κατά 201.000 ευρώ και 68.712 από Δημοτικούς πόρους. Οι παιδικές χαρές έχουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας ώστε να παίζουν με ασφάλεια τα μικρά παιδιά και καλύπτουν αρκετά χωριά του Δήμου. Να υπενθυμίσουμε ότι η συγκεκριμένη χρηματοδότηση φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση και είχε εγκριθεί τον Οκτώβριο του 2018. Τη διαδικασία είχε ξεκινήσει η προηγούμενη δημοτική αρχή Τσώνη και σήμερα ολοκληρώθηκε το αποτέλεσμα και παραδόθηκαν από τη νυν δημοτική αρχή Αθανασόπουλου.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Δέκα νέες παιδικές χαρές, στολίδια για τον Δήμο Μεσσήνης, προστέθηκαν στις υπάρχουσες και από σήμερα ύστερα από την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών για άρση των προληπτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, είναι όλες στη διάθεση των μικρών παιδιών για ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι.

Οι παιδικές χαρές που άνοιξαν σήμερα για πρώτη φορά για να υποδεχθούν τα παιδιά είναι στην Παραλία Μπούκας Μεσσήνης, στην Ανάληψη, στο Μαυρομάτι, στην Ανδρούσα, στη Βαλύρα, στον οικισμό Δρακονερίου (Αβραμιού), στο Αχλαδοχώρι, στο Τρίκορφο, στην Ελληνοεκκλησιά και στη Στέρνα.

Όλες τους κατασκευάστηκαν μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ» και ιδίους πόρους, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας και αποτελούν σύγχρονους χώρους παιχνιδιού και αναψυχής για τα παιδιά.

«Η Δημοτική Αρχή αλλάζει και εκσυγχρονίζει τον τόπο μας. Διαμορφώνουμε κατάλληλους χώρους με ασφαλείς εγκαταστάσεις, που τηρούν τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις ISO, όπου τα παιδιά θα ψυχαγωγούνται αναπτύσσοντας την προσωπικότητά τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος για τους νέους χώρους.

 

Διαβάστε και αυτά:

Παιδικές Χαρές: 700.000 ευρώ από το “ΦιλόΔημος ΙΙ” σε 3 Δήμους της Μεσσηνίας

Aυτή είναι η νέα παραθαλάσσια Παιδική Χαρά στην παραλία Μπούκας!

10 νέες παιδικές χαρές ολοκληρώθηκαν στο Δήμο Μεσσήνης
To Top