ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεύτερο Seatrac στο Filoxenia για να κάνουν μπάνιο όσοι έχουν πρόβλημα κινητικότητας

Με θερμές ευχαριστίες εκ μέρους των ατόμων με κινητικά προβλήματα εγκαινιάσθηκε σήμερα το μεσημέρι στην ακρογιαλιά της Καλαμάτας, η λειτουργία του δεύτερου μηχανισμού αυτόνομης πρόσβασης στη θάλασσα, με τη βοήθεια του οποίου κάνουν μπάνιο οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία. Σε συνέχεια της τοποθέτησης, προ διετίας, του πρώτου Seatrac στην παραλία νοτίως του Ιερού Ναού Ανάστασης (εντός του αστικού ιστού), το οποίο παραμένει σε λειτουργία, αγοράσθηκε με χρήματα του Δήμου Καλαμάτας και των χορηγών Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης και ξενοδοχείου Filoxenia (Πανελένη ΞΤΑΕ) ομίλου Grecotel, άλλο ένα Seatrac, το οποίο τοποθετήθηκε στο τέρμα της παραλιακής οδού Ναυαρίνου, σε απόσταση περίπου 2,5 χιλιομέτρων από το πρώτο.
Μάλιστα, εκ μέρους του ξενοδοχείου Filoxenia παραχωρήθηκε χώρος για την εγκατάσταση χημικής τουαλέτας και εξασφαλίσθηκαν θέσεις στάθμευσης για τους χρήστες του μηχανισμού Seatrac.
Οι συνάνθρωποί μας με κινητική αναπηρία Μανώλης Χαλούλος, Γιώργος Λαζαρίδης, Παναγιώτης Παρασκευόπουλος (Πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Νομού Αρκαδίας), Μαρία Δρακοπαναγιωτάκη και Αθανάσιος Ξυπόλιτος, εκπρόσωπος του Συλλόγου ΑμεΑ Νομού Μεσσηνίας εξέφρασαν βαθιά ικανοποίηση για την τοποθέτηση του δεύτερου Seatrac και τόνισαν ότι έχουν πλέον τη δυνατότητα να χαίρονται τη θάλασσα. Αυτό ισχύει και για Άτομα με Αναπηρία από άλλες περιοχές, που επιλέγουν την Καλαμάτα για να κάνουν τα θαλάσσια μπάνια τους με ευχέρεια, χρησιμοποιώντας τους μηχανισμούς Seatrac για την εξυπηρέτησή τους. Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν εφοδιαστεί με τηλεχειριστήριο για τη χρήση του μηχανισμού, ενώ υπάρχει δυνατότητα βοήθειας από τον ναυαγοσώστη που εδρεύει σε κοντινό πύργο.
Από πλευράς των συμπολιτών μας με αναπηρία εκφράσθηκαν θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας και προς το Δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα προσωπικά , «που είναι πάντα παρών», όπως ανέφερε ο κ. Ξυπόλιτος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο το Seatrac, είναι και η προσβασιμότητα» στην οποία έχει υπάρξει βελτίωση στην Καλαμάτα.
Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, σε χαιρετισμό του, τόνισε ότι πρόκειται για μια καλή μέρα για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς γίνονται τα εγκαίνια του δεύτερου μηχανισμού για την εξυπηρέτηση των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
Η εγκατάσταση του δεύτερου Seatrac είναι καρπός συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με τον ιδιωτικό τομέα, η οποία υπήρξε απολύτως επιτυχής. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε το ξενοδοχείο Filoxenia και την Grecotel, που βοήθησαν οικονομικά για την απόκτηση του μηχανισμού και παρέχουν ευρύτερη υποστήριξη. Επίσης, απηύθυνε ευχαριστίες προς τη Διάπλαση Α.Ε. Κέντρο Αποκατάστασης, που ομοίως προσέφερε χρήματα για το δεύτερο Seatrac. Τόνισε δε ότι η Διάπλαση προσφέρει πολλά στην Καλαμάτα και στην Ελλάδα, με τις πολύ σπουδαίες υπηρεσίες που παρέχει στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα και, εν γένει, με αναπηρία.

ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ SEATRAC ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΔΙΑ

Ο Δήμαρχος κάλεσε τα άτομα με κινητικά προβλήματα να επισκεφθούν την Καλαμάτα, όπου υπάρχουν δυνατότητες φιλοξενίας τους από πλευράς αποκατάστασης, καθώς και διαμονής σε ξενοδοχεία. Είπε ακόμη ότι οι ναυαγοσώστες του Δήμου Καλαμάτας βρίσκονται στη διάθεση των ατόμων με αναπηρία και πως θα υπάρξουν και άλλοι υπάλληλοι του Δήμου, που θα βοηθούν στη χρήση του μηχανισμού. Τέλος, υποσχέθηκε ότι του χρόνου θα υπάρχει και τρίτος μηχανισμός Seatrac.
Ο Διευθυντής του ξενοδοχείου Filoxenia Κωνσταντίνος Σιώκος τόνισε πως ο όμιλος Grecotel, με τον Πρόεδρό του κ. Δασκαλαντωνάκη, βρίσκεται δίπλα στο δραστήριο Δήμο Καλαμάτας, το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, συμβάλλοντας στην επίλυση προβλημάτων.
Ο Διοικητικός Διευθυντής της Διάπλαση ΑΕ Κέντρο Αποκατάστασης, Νεκτάριος Γιαννόπουλος, επεσήμανε ότι «θα είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους με κινητικά προβλήματα και θα τους στηρίζουμε».

,

Η Αθανασία Καρούνου, Γενική Γραμματέας της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία εξέφρασε τη χαρά της για την τοποθέτηση του δεύτερου μηχανισμού Seatrac.
Τόνισε δε ότι αυτό θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για τα Άτομα με Αναπηρία, καθώς βοηθεί την προσβασιμότητα και την κοινωνική τους ένταξη. Επεσήμανε, ακόμη, ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχουν 80 εκατομμύρια Άτομα με Αναπηρία, που αποτελούν εν δυνάμει επισκέπτες της πόλης, κάτι που διευκολύνεται από τέτοιες υποδομές. Εξέφρασε, τέλος, θερμές ευχαριστίες προς το Δήμο Καλαμάτας και ιδιαίτερα προς το Δήμαρχο, διότι αγωνίζεται για να εξασφαλίσει την προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία.
Δηλώσεις, επίσης, έκαναν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Βεργόπουλος και ο Αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα Υποδομών, Γιάννης Αδαμόπουλος.
Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση του μηχανισμού Seatrac και των διαδρόμων πρόσβασης, καθώς και λοιπές υποστηρικτικές εργασίες, έγιναν από συνεργεία του Δήμου Καλαμάτας.

To Top