ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ζωτικής σημασίας η μετεγκατάσταση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο κέντρο της Καλαμάτας

Ζωτικής σημασίας αποδείχτηκε η μετεγκατάσταση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης- Παράρτημα Μεσσηνίας από το αυθαίρετο που κατεδαφίστηκε στο πάρκο του “Πανελληνίου”, στο κέντρο της πόλης και στον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας.

“Μόνο στο διάστημα 2 μηνών που εργαζόμαστε στο χώρο έχουμε επέμβει 3 φορές σε έκτακτες καταστάσεις στο χώρο του κέντρου φτάνοντας πρώτοι στο συμβάν”, δηλώνει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος Μεσσηνίας Χρήστος Κεής, σε επιστολή του προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την παραχώρηση χώρου στην Ομάδα στον κεντρικό σταθμό του ΟΣΕ.

“Πέραν των δυνατοτήτων που μας δόθηκαν για τη σωστή κατηγοριοποίηση και αποθήκευση του εξοπλισμού μας, μας δίνεται η δυνατότητα για σωστή εκπαίδευση των μελών μας αλλά και όλων των συνεργαζόμενων υπηρεσιών τις οποίες συχνά εκπαιδεύουμε.
Ήδη το προηγούμενο έτος εκπαιδεύσαμε τους εκπαιδευτικούς περίπου 30 σχολικών μονάδων του Νομού μεμονωμένα ανά σχολείο σε θέματα Πρώτων Βοηθειών καθώς και σώματα ασφαλείας όπως το Λιμενικό Σώμα Καλαμάτας και το Πολεμικό Ναυτικό σε θέματα Πρώτων Βοηθειών και επιχειρησιακής ασφάλειας.
Μόνο στο διάστημα 2 μηνών που εργαζόμαστε στο χώρο έχουμε επέμβει 3 φορές σε έκτακτες καταστάσεις στο χώρο του κέντρου φτάνοντας πρώτοι στο συμβάν.

Με αυτά τα δεδομένα έχουμε την πρόθεση να δημιουργήσουμε ένα λειτουργικό σταθμό Πρώτων Βοηθειών στο χώρο μας για να υπάρχει στο κέντρο της πόλης ένα γνωστό σημείο για τους πολίτες όπου θα υπάρχει πάντα διαθέσιμος εξοπλισμός έκτακτης ανάγκης και απινιδιωτής, που ήδη έχουμε έτοιμο.
Αυτό το τόσο σημαντικό επίτευγμα δε θα ήταν ποτέ εφικτό χωρίς τη στήριξη που μας έχετε δείξει μέχρι σήμερα και για αυτό σας είμαστε όλοι ευγνώμονες”.

Ζωτικής σημασίας η μετεγκατάσταση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο κέντρο της Καλαμάτας
To Top