Εικαστικά

Ζωγραφικά έργα εναντίον της βίας κατά γυναικών

10 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΙΑ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, θέλοντας να τιμήσει την Ημέρα, διοργανώνει Έκθεση Ζωγραφικής με θέμα: «Δημιουργώ ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών», με έργα 10 συμβουλευόμενων γυναικών του Κέντρου, για την πραγματοποίηση των οποίων τις βοήθησαν ο Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Διευθυντής και οι Καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου της ΚΕ «Φάρις».

Η έκθεση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από σήμερα 24 Νοεμβρίου έως την 1η Δεκεμβρίου 2017. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και η Έκθεση αποσκοπεί στη μετάδοση μηνυμάτων για την καταπολέμηση των στερεοτύπων που αναπαράγουν τη βία κατά των γυναικών.

Η κοινωνία δεν πρέπει να ανέχεται τη βία και οι γυναίκες χρειάζεται να σπάσουν την σιωπή τους.

Η Έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, πρωί (9 π.μ. – 2 μ.μ.) και απόγευμα (5 μ.μ. – 8 μ.μ.).
Αύριο, Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017 (10 π.μ. – 2 μ.μ.), η διεπιστημονική ομάδα του Κέντρου θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης, παρέχοντας ενημέρωση και πληροφόρηση στο κοινό.

Η 25η Νοεμβρίου καθιερώθηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1999 ως η Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών.

4 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ- 243 ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΒΙΑΣ

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καλαμάτας, αριθμώντας ήδη 4 χρόνια λειτουργίας και έχοντας αντιμετωπίσει 243 καταγεγραμμένα περιστατικά από τη Μεσσηνία και τη Λακωνία (κυρίως ενδοοικογενειακής βίας), παρέχει εξειδικευμένη πληροφόρηση, υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής και νομικής συμβουλευτικής, εργασιακή συμβουλευτική, καθώς και υπηρεσίες παραπομπής σε γυναίκες θύματα βίας και πολλαπλών διακρίσεων. Επιπλέον, πραγματοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
Βασικός στόχος είναι τόσο η πρόληψη, όσο και η αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας, οποιασδήποτε μορφής και αν είναι αυτή, όπως αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, από τον Αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη και τα στελέχη του Κέντρου Δήμητρα Μιχαλοπούλου, ψυχολόγο και Βασιλική – Σοφία Κατσίποδα, κοινωνιολόγο.

To Top