Υγεία

Ζητούν την επιστροφή των γιατρών σε αναστολή οι γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας: “Προβληματική και επισφαλής η κατάσταση στην Παιδιατρική”

Τι αναφέρει το Σωματείο Ειδικευμένων Γιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας:

Σχετικά με την μη εφημέρευση παιδιάτρου στο Γ.Ν.Μεσσηνίας στις 26/3/2022

Ως αιτία για την συγκεκριμένη κατάσταση θα πρέπει να αναφερθεί η επανειλημμένως καταγγελθείσα από το σωματείο μας τραγική υποστελέχωση, όπως επιβεβαιώνεται και στο από 14/3/2022 έγγραφο του διευθυντή της Παιδιατρικής κ. Κατσάρου, το οποίο επί λέξει καταλήγει “…θεωρούμε την κατάσταση στην Παιδιατρική κλινική άκρως προβληματική και επισφαλή”. Την κατάσταση αυτή ήρθαν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα παρακάτω γεγονότα ώστε να οδηγηθούμε στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώσαμε το περασμένο Σάββατο, για την υγεία των πολιτών της Μεσσηνίας και δη των παιδιών:

1. Η πρόσφατη νόσηση πολλών συναδέλφων του Γ.Ν. Μεσσηνίας, μεταξύ των οποίων και του διευθυντού του Παιδιατρικού τμήματος .

2. Η σημαντική καθυστέρηση στον διορισμό ειδικών συναδέλφων παιδιατρικής, σε προκηρύξεις από ένα έτος και πλέον. Σε πρόσφατο ΦΕΚ του περασμένου μηνός, δημοσιεύτηκε, επιτέλους, η τοποθέτηση δύο επιμελητριών Παιδιατρικής, αλλά οι συγκεκριμένες συνάδελφοι δεν έχουν ξεκινήσει να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ακόμη.

3. Το, όλο και πιο αστήρικτο, σύμφωνα με τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα, γεγονός των αναστολών ειδικών συναδέλφων παιδιάτρων. Επί συνόλου 7 οργανικών θέσεων παιδιατρικής στο Γ.Ν.Μεσσηνίας (5 στο νοσοκομείο Καλαμάτας και 2 στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας) υπάρχουν εδώ και 7 μήνες τρεις συνάδελφοι σε αναστολή (2 στο νοσοκομείο Καλαμάτας 1 στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας). Αν η νόσηση ενός και μόνο συναδέλφου επέφερε τέτοια κατάσταση, φανταστείτε η απουσία τριών συναδέλφων ειδικών τι πίεση επιφέρει στο παιδιατρικό τμήμα και πόση εργασία και κόπωση φορτώνει στους υπόλοιπους!

Ενώ χαιρετίζουμε την είδηση της τοποθέτησης δύο ακόμη ειδικών παιδιάτρων στο νοσοκομείο μας και ευχόμαστε την ταχεία ένταξή τους στο σύστημα καλούμε τους αρμόδιους φορείς (υπουργείο αλλά ακόμη και εισαγγελική αρχή στην περίπτωση που δημιουργούνται παρόμοια κενά) να αποφασίσουν την επάνοδο όλων των εν αναστολή συναδέλφων στην εργασία τους, με όσο συχνούς ελέγχους επιβάλλεται.
Τα γεγονότα βοούν πως ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΣ!

Ζητούν την επιστροφή των γιατρών σε αναστολή οι γιατροί του ΕΣΥ Μεσσηνίας: “Προβληματική και επισφαλής η κατάσταση στην Παιδιατρική”
To Top