Αθλητισμός

«Ζήσε Αθλητικά» με Δημήτρη Παπανικολάου στην Ηλεία και με Εύα Χριστοδούλου στην Πετρούπολη

Σε σχεδόν καθημερινή βάση συνεχίζονται οι δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά», με τηλεπισκέψεις σε διάφορα σχολεία της χώρας.

Χθες Δευτέρα (15/6), ήταν η σειρά της πρώτης βάρδιας μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας και σήμερα Τρίτη (16/6), του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου μίλησε χθες με την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Σκουροχωρίου Ηλείας για την αθλητική του πορεία, τις αξίες του αθλητισμού και την προσφορά του στο σώμα και στην ψυχή.

Ο Ολυμπιονίκης μας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τόνισε την σημασία της συνεχούς προσπάθειας. Οι μαθήτριες και οι μαθητές, ενθουσιασμένοι, ζήτησαν να επαναληφθεί η συνάντηση, αλλά από κοντά, την προσεχή σχολική χρονιά.

Αντίστοιχα, η Ολυμπιονίκης της ρυθμικής γυμναστικής Εύα Χριστοδούλου, τηλεπισκέφθηκε σήμερα την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης. Επισήμανε τη δυνατότητα άθλησης σε συνδυασμό με τις απαιτήσεις του σχολείου και συμβούλεψε τα παιδιά ότι πρέπει να παλεύουν, να κοπιάζουν και να διεκδικούν την πραγματοποίηση των ονείρων τους.

Για αυτή την εβδομάδα, επιπλέον, η ατζέντα της νέας δράσης του «Ζήσε Αθλητικά», περιλαμβάνει ακόμα τηλεπισκέψεις στη δεύτερη βάρδια λειτουργίας του Δημοτικού ΣχολείουΣκουροχωρίουΗλείας (μεθαύριο Πέμπτη 18/6, με τον Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας Κώστα Τριγκώνη) και στην πρώτη βάρδια του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων (την Παρασκευή 19/6, με τον πρωταθλητή Ευρώπης στο ποδόσφαιρο, Τάκη Φύσσα).

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.λπ., στοχεύει στο να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.

 

«Ζήσε Αθλητικά» με Δημήτρη Παπανικολάου στην Ηλεία και με Εύα Χριστοδούλου στην Πετρούπολη
To Top