Υγεία

Υπουργείο Υγείας: Σε 3 φάσεις οι εμβολιασμοί των υγειονομικών-Από αύριο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου

Σταδιακά θα εντάσσονται τα Νοσοκομεία στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, λέει τώρα το Υπουργείο-Ποιες ημερομηνίες δίνει για τους εμβολιασμούς των υγειονομικών έως 20 Ιανουαρίου.

3.779 ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 27 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ 9 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται χωρίς διακοπή και με βάση τον προγραμματισμό της επιχείρησης «Ελευθερία», όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.

Μέχρι τις 15:00 σήμερα έγιναν 572 νέοι εμβολιασμοί. Συνολικά από τις 27/12/2020 έως σήμερα έχουν γίνει 3.779 εμβολιασμοί.

Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις.

Αύριο, 4/1/2021, θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.

Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία και έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία – τη Δευτέρα 4/1/2021 προστίθενται και 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία – ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Επίσης, αύριο θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών ήταν προγραμματισμένο να γίνει σε 3 φάσεις, όπως είχε, άλλωστε, ανακοινωθεί.

Η σταδιακή ένταξη των Νοσοκομείων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, διασφαλίζει την καλύτερη προετοιμασία του συστήματος, τόσο στον ασφαλή εφοδιασμό, όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού στα ψηφιακά εργαλεία που για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά και σε όλα τα στάδια διαχείρισης του εμβολίου από την αποθήκευση και διανομή του, έως τη διενέργεια των εμβολιασμών.

Η τακτική της σταδιακής έναρξης των εμβολιασμών ακολουθείται από πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν τον σχεδιασμό σε τρεις φάσεις, αναβολή. Είναι οι ίδιοι “πρόθυμοι” που θα έσπευδαν να καταγγείλουν και την ακριβώς αντίθετη τακτική».

Κύμα 1ο: 42 Νοσοκομεία που θα ξεκινήσουν εμβολιασμούς στις 04.01.21

 

  Υ.Πε. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
1 Αρεταίειο
2 Γ.Ν.Α. «Άγιος Σάββας»
3 Γ.Ν.Α. «Αλεξάνδρα»
4 Γ.Ν.Α. «Η Ελπίς»
5 Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο»
6 Γ.Ν.Α. «Λαϊκό»
7 Γ.Ν. Α «Σισμανόγλειο»
8 Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου»
9 Γ.Ν. Νέας Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο»
10 Γ.Ν.Π.Α. «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού»
11 Γ.Ν.  «Παίδων Πεντέλης»
12 Γ.Ο.Ν.Κ. «Άγιοι Ανάργυροι»
13 Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Γ.Ν.Α. «Κοργιαλένειο-Μπενάκειο»
14 Γ.Ν.Α. «ΚΑΤ»
15 Νοσοκομείο Θείας Πρόνοιας «Παμμακάριστος»
16 Νοσοκομείο Παίδων «Παίδων Αγία Σοφία»
17 Παθολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Αγία Ελένη – Σπηλιοπούλειο»
18 Γ.Ν.  Νίκαιας Αθηνών «Άγιος Παντελεήμων»
19 Γ.Ν. Θ «Ο Αγιος Δημητριος»
20 Γ.Ν.  Βέροιας
21 Γ.Ν. Θ  «Γ. Γεννηματάς»
22 Γ.Ν.  Γιαννιτσών
23 Γ.Ν.  Έδεσσας
24 Γ.Ν.  Κατερίνης
25 Γ.Ν.  Κοζάνης
26 Γ.Ν. Θ «Παπαγεωργίου»
27 Γ.Ν. Θ  «Παπανικολάου»
28 Γ.Ν.  Πτολεμαΐδας
29 ΑΝΘ «Θεαγένειο»
30 Γ.Ν. Θ «Άγιος Παύλος»
31 Γ.Ν. Θ «Ιπποκράτειο»
32 Γ.Ν.  Καρδίτσας
33 Γ.Ν.  Λάρισας
34 Γ.Ν.  Τρικάλων
35 Γ.Ν.  Άρτας
36 Γ.Ν.  Ιωαννίνων «Γ. Χατζηκώστα»
37 Γ.Ν. Αγρινίου
38 Γ.Ν. Αιγίου
39 Γ.Ν. Πατρών «Ο Αγ. Ανδρέας»
40 Γ.Ν. Κορίνθου
41 Γ.Ν. Χανίων
42 Πα.Γ.Ν.Η.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΟΕΝΓΕ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει ότι αναβάλλεται η έναρξη εμβολιασμών σε 15 δημόσια νοσοκομεία.

Μεταξύ αυτών, όπως καταγγέλλεται, είναι το Γενικό Κρατικό «Γ. Γεννηματάς», Καραμανδάνειο, Βόλου, Λαμίας, Τρίπολης, Αμαλιάδας, Πύργου, Καλαμάτας, Κυπαρισσίας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Χαλκίδας, Μυτιλήνης και Ρεθύμνου. Καταγγελίες υπάρχουν επίσης για τα νοσοκομεία Κω, Ρόδου και Βενιζέλειο στο Ηράκλειο.

Η ΟΕΝΓΕ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση και απαιτεί τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να επισπευστεί και να ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός όλων των γιατρών, των νοσηλευτών, συνολικά των εργαζόμενων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ εγκαλεί τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, τονίζοντας: «Η χθεσινή αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Θεμιστοκλέους να διαψεύσει τις καταγγελίες των υγειονομικών έρχεται να προστεθεί σε μια ατέλειωτη σειρά παρόμοιων κυβερνητικών ενεργειών που δείχνουν πως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την προπαγάνδα και όχι για την ουσία».

Μάλιστα μετά το ντόμινο των καταγγελιών των προηγούμενων 24ωρών για αιφνιδιαστικές αναβολές των προγραμματισμένων για τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου εμβολιασμών του υγειονομικού προσωπικού σε αρκετά νοσοκομεία της περιφέρειας, η πρόεδρος της Ένωσης των Ιατρών των Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον «Real FM», ανέφερε ότι αναβλήθηκαν οι προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στην Αθήνα για τη Δευτέρα.

Το Σάββατο η ΠΟΕΔΗΝ είχε καταγγείλει «αλαλούμ» με τους εμβολιασμούς του υγειονομικού προσωπικού, σημειώνοντας ότι αναβάλλονται όσοι είναι προγραμματισμένοι για τη Δευτέρα 4/1 χωρίς να εξηγούν τους λόγους.

«Είπαν ότι παρέλαβαν πάνω από 83.850 δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού για να εμβολιαστεί κατά προτεραιότητα το υγειονομικό προσωπικό. Για τους υγειονομικούς που δήλωσαν επιθυμία να εμβολιαστούν έφτανε η συγκεκριμένη ποσότητα και για τις δύο δόσεις. Ετοιμάστηκαν τα εμβολιαστικά κέντρα στα νοσοκομεία. Σχεδιάστηκε η παραλαβή των εμβολίων για την Κυριακή με έτοιμα τα ψυγεία και τη Δευτέρα 4/1 θα ξεκίναγαν οι εμβολιασμοί του προσωπικού. Αλλά τίποτα», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει:

«Χωρίς να εξηγήσουν τους λόγους, αναβάλλονται σε πολλά νοσοκομεία της χώρας. Σε άλλα λένε για μία εβδομάδα και σε άλλα δεν εξηγούν τι πρόκειται να γίνει. Οι εργαζόμενοι ανησυχούν».

με πληροφορίες απο: cnn.gr

Υπουργείο Υγείας: Σε 3 φάσεις οι εμβολιασμοί των υγειονομικών-Από αύριο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου
To Top