Υγεία

Υπογράφηκε η σύμβαση για ενεργειακή αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών

Υπογράφηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας η σύμβαση για την ανακαίνιση του ΚΥ Φιλιατρών, παρουσία του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, της αναπληρώτριας υπουργού Ειρήνης Αγαπηδάκη και του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά. Μπαίνουν έτσι οι οριστικές υπογραφές σε ένα σημαντικό έργο για τη Μεσσηνία, με την ανάδοχο εταιρία να αναλαμβάνει επίσημα πλέον την ενεργειακή αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την ανακαίνιση σημαντικών υποδομών του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών. Ο συνολικός προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ύψος των 1.755.000 ευρώ και περιλαμβάνει πολλαπλές παρεμβάσεις σε κρίσιμους τομείς των υποδομών της μονάδας, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά, με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης γίνεται πράξη η ενημέρωση που είχε λάβει ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, σε σχετική τους συνάντηση στο υπουργείο πριν λίγες ημέρες. Η αναβάθμιση του ΚΥ Φιλιατρών μάλιστα είχε κριθεί ως ιδιαίτερα κομβική και σημαντική για την περιοχή της Τριφυλίας με αποτέλεσμα να δοθεί προτεραιότητα στη δρομολόγησή της, δεδομένου ότι η μονάδα παρέχει κρίσιμες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τους μόνιμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής, αλλά και λόγω των μεγάλων αποστάσεων που χωρίζουν τα Φιλιατρά από άλλες μονάδες του ΕΣΥ στη Μεσσηνία.

Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι στο επίκεντρο της συνάντησης Μαντά-Αγαπηδάκη είχε βρεθεί η δρομολόγηση και άλλων βημάτων προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή μια ευρύτερη ενίσχυση και αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας που λειτουργούν στη Μεσσηνία, καθώς και των υπηρεσιών που παρέχονται από αυτά. Σε αυτό το πλαίσιο είχε υπάρξει ενημέρωση και για άλλα έργα που προγραμματίζονται από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και τα οποία αφορούν σε τρεις κεντρικούς άξονες: τη βελτίωση των υγειονομικών υποδομών, την αναβάθμιση του ιατροτεχνικού εξοπλισμού, καθώς και τη στοχευμένη επιμόρφωση του υγειονομικού προσωπικού που εργάζεται ήδη στα Κέντρα Υγείας, με στόχο τη συνολική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, κάτι που αποτελεί και μία από τις κεντρικές στοχεύσεις της κυβέρνησης κατά τη τρέχουσα θητεία της.

To Top