Παιδί

Υπογράφηκε η σύμβαση για αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών στο Πάρκο Σιδηροδρόμων

Ο Δήμαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος του αναδόχου υπέγραψαν σήμερα, Τρίτη 13 Αυγούστου 2019, σύμβαση για την εκτέλεση της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Καλαμάτας». Ο προϋπολογισμός της προμήθειας είναι 340.000 € με το ΦΠΑ και το ποσό σύμβασης ανέρχεται σε 110.695,54 €. Η χρηματοδότηση προήλθε από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

ΠΟΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ

Προβλέπεται η ανακατασκευή της υφιστάμενης βόρειας παιδικής χαράς στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με τοποθέτηση νέων οργάνων και εξοπλισμού. Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν: ένα σύνθετο όργανο για νήπια σε σχήμα τρένου (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ), ένα σύνθετο όργανο για παιδιά, μια κούνια 4 θέσεων με καθίσματα παίδων, μια κούνια 4 θέσεων με καθίσματα νηπίων, μια τραμπάλα ελατηρίου τεσσάρων θέσεων, μια τραμπάλα ελατηρίου δύο θέσεων (σε σχήμα δελφίνι), ένα παιχνίδι ελατηρίου σε σχήμα λουλούδι (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ), ένα παιχνίδι ελατηρίου σε σχήμα αυτοκινητάκι (κατάλληλο για χρήση από ΑμεΑ). Επίσης θα τοποθετηθούν στέγαστρο, βιδωμένα παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων, βρύση και πληροφοριακές πινακίδες.
Επίσης, προβλέπεται η ενίσχυση της υφιστάμενης κεντρικής παιδικής χαράς στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, με τοποθέτηση μιας ξύλινης σταυρωτής τραμπάλας αιώρησης.

Τέλος, προβλέπεται η τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων του προγράμματος «Φιλόδημος» και στις 24 παιδικές χαρές του Δήμου, όπου θα γίνει παρέμβαση βελτίωσης του φωτισμού με ιδιαίτερη εργολαβία.

Υπογράφηκε η σύμβαση για αναβάθμιση των Παιδικών Χαρών στο Πάρκο Σιδηροδρόμων
To Top