ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Υποδοχή της Γιάννας με κιθάρες στο Μέγαρο Χορού: Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου!

ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ  ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και τα μέλη της Επιτροπής έγιναν δεκτά στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας από τον Πρόεδρο της Κοινοφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας «Φάρις» Παντελή Δρούγα, ενώ  ξεναγήθηκαν από τον Διευθυντή Εικαστικού Εργαστηρίου Παναγιώτη Λαμπρινίδη στην έκθεση του Εργαστηρίου στο Φουαγιέ και τον Διευθυντή Δημοτικού Ωδείου Στάθη Γυφτάκη στους χώρους της κεντρικής σκηνής του Μεγάρου.

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕ ΚΙΘΑΡΕΣ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

“Συνάντησα πολύ δημιουργικούς ανθρώπους εδώ στην Καλαμάτα”, δήλωσε μεταξύ άλλων η Γιάννα Αγγελοπούλου κατά την ξενάγησή της στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Η υποδοχή έγινε από δύο κιθαριστές, τους  Ιάσονα Γεωργιόπουλο και Χάρη Κουσούλη, μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας και του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη. Μάλιστα η Γιάννα Αγγελοπούλου τους ζήτησε να παίξουν ισπανούς συνθέτες, όπως Fransesco Tarrega, και το κομμάτι Recuerdos de la Alhambra (Aναμνήσεις από την Αλάμπρα). Ενώ ακολούθησε και συζήτηση με τους μαθητές του Ωδείου σε ευχάριστο κλίμα, με τους παριστάμενους να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το πόσο απλός, και προσηνής άνθρωπος είναι η ίδια.

ΓΥΦΤΑΚΗΣ: ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ 4 ΟΠΕΡΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021

O Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης εξέφρασε και την ιδέα του να γίνουν 4 Όπερες με θέμα την Ελληνική Επανάσταση αλλά και την Ελλάδα του 2021, έργα σπονδυλωτά σε συνεργασία με τον συνθέτη Γιάννη Ξανθούλη.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου εξέφρασε τον ενθουσιασμό της από τους χώρους του Μεγάρου αλλά και από το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα-σε όλους τους τομείς- που παρουσιάζει η πόλη μας κάθε χρόνο και μάλιστα δήλωσε ότι θα έρθει να παρακολουθήσει και παράσταση του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ενώ ζήτησε να την ενημερώνουν για τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Ωδείου ώστε να προγραμματίσει να επισκεφτεί κάποια από αυτές.

M.Π.

 

Υποδοχή της Γιάννας με κιθάρες στο Μέγαρο Χορού: Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου!
To Top