ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό κατάληψη 11 σχολεία της Μεσσηνίας- Τα αιτήματα των μαθητών – Παρέμβαση Εισαγγελέα

Υπό κατάληψη βρίσκονται αρκετά σχολεία της Καλαμάτας από χτες και σήμερα Τρίτη προστέθηκαν στον κατάλογο και σχολεία από άλλους δήμους. Συγκεκριμένα, κλειστά είναι το 1ο, 2ο και το 4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας, καθώς επίσης και τα:  3ο, το 4ο και 6ο Γενικά Ενιαία Λύκεια, αλλά και το Λύκειο Πύλου από την Δευτέρα.

Σήμερα στην λίστα των υπό κατάληψη σχολικών μονάδων προστέθηκαν το 1ο Λύκειο, το 5ο Λύκειο και το Λύκειο Μελιγαλά καθώς και το Γυμνάσιο Παραλίας.

Όμως το πρωί άνοιξαν και επαναλειτούργησαν το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για ζημιές σε αυτά τα σχολεία, περιορισμένης όμως έκτασης.
Να επισημάνουμε πως υπάρχουν διεργασίες, συνελεύσεις και συζητήσεις κι αναμένονται αποφάσεις για τα επόμενα βήματα διαμαρτυρίας κι από Σχολεία μικρότερων βαθμίδων του Νομού.

Τι ζητάνε οι μαθητές

Οι μαθητές που προκάλεσαν την κατάληψη έχουν τα εξής αιτήματα:

  • Η πολύωρη χρήση μάσκας που είναι ανυπόφορη και η επέκταση του ωραρίου που κάνει την χρήση της ακόμα πιο δύσκολη,
  • Ο μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα και ζητάνε τη μείωσή του σε 15 μαθητές
  • Προμήθεια περισσότερης ποσότητας υγειονομικού υλικού και να μην γίνεται διαχείριση από τους καθηγητές αλλά από τους ίδιους τους μαθητές για να επαρκεί για όλους,
  • Συγκεκριμένα τεχνικά και δομικά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Εκ μέρους των διευθύνσεων των σχολείων υπάρχει δέσμευση για επάρκεια υγειονομικού υλικού ενώ εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας, που πρόσφατα υπέγραψε την εργολαβία για όλα τα Σχολεία, ύψους πάνω από 800.000 ευρώ, υπάρχει η δέσμευση ότι στις διακοπές των Χριστουγέννων κι αφού γίνει η καταγραφή των πιο σημαντικών προβλημάτων, θα γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις.

Εισαγγελική παρέμβαση

Κατεπείγουσα παραγγελία να σχηματιστεί δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας παρήγγειλε, από την Αστυνομία, η Εισαγγελέας Καλαμάτας για τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και – σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive– ήδη έδωσαν καταθέσεις οι αρμόδιοι και οι εμπλεκόμενοι φορείς της εκπαίδευσης και οι υπεύθυνοι των Σχολικών επιτροπών.

Υπό κατάληψη 11 σχολεία της Μεσσηνίας- Τα αιτήματα των μαθητών – Παρέμβαση Εισαγγελέα
To Top