ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου σύντομα στο νέο Δημαρχείο

Ολοκληρώνονται οι εργασίες επισκευής του κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, για τη στέγαση των υπηρεσιών Υγείας–Πρόνοιας και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι, η επισκευή και διαρρύθμιση του κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής του παλιού Νοσοκομείου Καλαμάτας, κόστισε 1.364.000 €.

Έτσι ήταν το κτήριο πριν τις εργασίες επισκευής του

Σήμερα η διαφορά με την ανακατασκευή του είναι εμφανέστατη

ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Από την επόμενη εβδομάδα αρχίζουν οι εργασίες συγκρότησης των αρχείων των υπηρεσιών του Δήμου στα υπόγεια του κτηρίου, με πρώτο αυτό της πολεοδομίας.

Να σημειωθεί ότι σε κλειστό χώρο, που συνδέει το κτήριο του νέου Δημαρχείου με εκείνο της πρώην Καρδιολογικής Κλινικής, ετοιμάσθηκε δωμάτιο Αρχείου, στο οποίο ξεκίνησε η τοποθέτηση του τρέχοντος αρχείου της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Καλαμάτας.

Ο χώρος αυτός έχει άμεση πρόσβαση στο υπόγειο του κτηρίου της πρώην Καρδιολογικής, όπου θα εγκατασταθεί το σύνολο του αρχείου της συγκεκριμένης Διεύθυνσης, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 60.000 φακέλους οικοδομικών αδειών.
Αυτή τη στιγμή ο μεγάλος όγκος του Αρχείου των οικοδομικών αδειών βρίσκεται στο υπόγειο του Διοικητηρίου και από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθεί στο υπόγειο της πρώην Καρδιολογικής στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ Η ΔΕΥΑΚ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΩΝ

Και η ΔΕΥΑΚ θα μεταφερθεί στο συγκρότημα κτηρίων του νέου Δημαρχείου. Το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ακόμα καθοριστεί ωστόσο, όπως προβλέπεται από το χρησιδάνειο που έχει συναφθεί με το Υπουργείο Υγείας, η ΔΕΥΑΚ θα στεγαστεί στο κτήριο που βρίσκεται ακριβώς πίσω από το νέο Δημαρχείο.
Το κτήριο αυτό(Κ7) της πρώην Σχολής Νοσοκόμων- με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ενέκρινε και τους όρους σχετικού χρησιδανείου- παραχωρείται δωρεάν για 30 έτη. Στο ίδιο κτήριο θα στεγαστεί και ο Σύνδεσμος Ύδρευσης.

Σημειώνεται ότι σήμερα η ΔΕΥΑΚ στο κτήριο που στεγάζεται πληρώνει μηνιαίως ενοίκιο περί τις 3.000 ευρώ, που σημαίνει ότι με τη μεταφορά της στο συγκρότημα κτηρίων του νέου Δημαρχείου θα εξοικονομηθούν 36.000 ετησίως.

Υπηρεσίες Υγείας-Πρόνοιας και Νομικά Πρόσωπα του Δήμου σύντομα στο νέο Δημαρχείο
To Top