ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Καλαμάτας: 200.000 ευρώ επιχορήγηση από το ΥΠΕΣ για τη λειψυδρία

Χρηματοδότηση 200.000 ευρώ εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών προς το Δήμο Καλαμάτας, για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.
Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών η επιχορήγηση αυτή γίνεται αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας, με χρέωση του αντίστοιχου λογαριασμού του ΥΠΕΣ, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Σύμφωνα με τον Δήμο Καλαμάτας, το κονδύλι θα χρησιμοποιηθεί για έργο δικτύου της ΔΕΥΑΚ είτε στα Μενινά είτε στον Άγιο Φανούριο.

Να σημειωθεί ότι αντίστοιχες επιχορηγήσεις εγκρίθηκαν και για τη Σκόπελο, Νομού Μαγνησίας (ευρώ 200.000), και για τις Πρέσπες, Νομού Φλωρίνης (ευρώ 30.000). Η συνολική χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας ήταν 430.000 ευρώ.

Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις ύψους 290.000 ευρώ στους Δήμους Ήλιδας, Νομού Ηλείας (ευρώ 230.000) και Μεγαλόπολης, Νομού Αρκαδίας (ευρώ 60.000), αποκλειστικά για την επιδιόρθωση ζημιών που προκλήθηκαν στα δίκτυα και τις υποδομές των Δήμων, λόγω των φυσικών καταστροφών από την κακοκαιρία και τις πρόσφατες πυρκαγιές, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους.

Δήμος Καλαμάτας: 200.000 ευρώ επιχορήγηση από το ΥΠΕΣ για τη λειψυδρία
To Top