ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΑΝΕΛ και Ποτάμι, ενώ η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια.
Επιφυλάξεις εξέφρασε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ καταψήφισαν.
Η συζήτηση του νομοσχεδίου συνεχίζεται επί των άρθρων.

ΚΑΤΣΙΚΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΑΛΩΘΕΙ ΤΟ ΑΒΑΤΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Από πλευράς των ΑΝΕΛ, πάντως, ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ξεκαθάρισε ότι διαφωνεί προσωπικά και προανήγγειλε ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει.
“Ως βουλευτής εκφράζω την ανησυχία μου και δηλώνω τη διαφωνία μου με όσα προτείνονται” είπε και υποστήριξε ότι θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες κοινωνικές συνέπειες. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι υπάρχει κίνδυνος να αλωθεί το “άβατο του αγίου Όρους” και ο “αθλητισμός”. Ζήτησε μάλιστα να απαγορευτεί με ρητή διάταξη ο γάμος και η υιοθεσία στα άτομα που έχουν προβεί σε διόρθωση φύλου.

Η ΝΔ επιφυλάχθηκε για την ολομέλεια αν και ο εισηγητής της Κώστας Καραγκούνης είχε δηλώσει αρχικά ότι το κόμμα του βλέπει θετικά το νομοσχέδιο. Στο εσωτερικό της ΝΔ υπάρχουν πάντως πολλές διαφωνίες για το θέμα τόσο δημοσίως όσο και παρασκηνιακά.

ΠΗΓΗ:news247

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου
To Top